Ο Πατρινός που ντύθηκε «Σλούκας» πριν από 40 χρόνια!

Ενας πατρινός μπασκετμπολίστας ήταν από τους πρώτους στην ιστορία του αθλήματος, που άφησε τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό το 1983

«Σλούκας»

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο «θόρυβος» από τη βόμβα «μεγατόνων» του μπασκετικού Παναθηναϊκού με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό.

Τέτοια συζήτηση είχε να γίνει από το καλοκαίρι του 2010 όταν ο Βασίλης Σπανούλης είχε κάνει την αντίστροφη διαδρομή από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ.
Ενας πατρινός μπασκετμπολίστας, ο Γιώργος Σκροπολίθας, ήταν από τους πρώτους στην ιστορία του αθλήματος, που άφησε τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό το 1983.

Για να καταλάβετε πόσο διαφορετικό ήταν το μπάσκετ πριν από 40 χρόνια, τότε δεν υπήρχε ακόμα το τρίποντο, όποιος παίκτης κέρδιζε φάουλ πάνω στο σουτ, είχε δικαίωμα και για τρίτη βολή αν έχανε κάποια από τις δύο πρώτες και προφανώς δεν υπήρχαν play-offs και play-outs.
«Τότε ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Μικρότερα οικονομικά τα μεγέθη και τα συμφέροντα. Μια τέτοια μεταγραφή δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο όπως τώρα. Ηταν να αφήνεις τον Μίλωνα για να πας στον πανελλήνιο. Τώρα η διαφορά είναι κάποια εκατομμύρια και τότε μερικές χιλιάδες δραχμές», διηγείται ο Γιώργος Σκροπολίθας ξετυλίγοντας το κουβάρι της δικής του ιστορίας.
«Εγώ βασικά είχα πάει στον Ολυμπιακό ως μεταγραφή από την ΕΑΠ λόγω σπουδών. Τελείωσαν οι σπουδές και ουσιαστικά έπρεπε να γυρίσω στην ΕΑΠ. Ηρθε τότε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό και η μεταγραφή έγινε σε επίπεδο συλλόγων, δηλαδή με τη συμμετοχή της ΕΑΠ. Ο Ολυμπιακός είχε κάποια διοικητικά προβλήματα και έτσι συμφώνησα».

Παρότι η εποχή ήταν πιο «αθώα», ούτε ο Σκροπολίθας γλύτωσε τις ύβρεις και τις αποδοκιμασίες τα δύο πρώτα χρόνια. «Στο πρώτο μου παιχνίδι στο Παπαστράτειο με χτύπησαν! Τότε οι φανατικοί οπαδοί των ομάδων ήταν 1.000 στο μπάσκετ, τώρα είναι 30.000. Θεωρώ ότι οι αποδοκιμασίες θα είναι πολύ χειρότερες για τον Σλούκα. Είναι τα χρήματα που δόθηκαν, είναι ότι ενισχύθηκε ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι ο λόγος ήταν καθαρά οικονομικός και δεν έχει να κάνει με τον χρόνο συμμετοχής του στον Ολυμπιακό», καταλήγει ο παλιός άσος των «αιωνίων».