Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την 33η Διεθνή εβδομάδα Ιονίου

Ιονίου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά σιγά οι ετοιμασίες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών για την διοργάνωση της 33ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδος Ιονίου, γνωστής και σαν Ράλι Ιονίου.
Ο ΙΟΠ είναι φέτος διοργανωτής και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Αύγουστου.

Ηδη υπάρχουν αρκετές συμμέτοχες από ελληνικά σκάφη και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχουν, ωστόσο είναι σίγουρο ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία έναρξης οι συμμέτοχες θα γίνουν ακόμα περισσότερες.
Αυτό δείχνει πόσο ελκυστική είναι η διεθνή εβδομάδα Ιονίου και πόσο μεγάλο «αποτύπωμα» έχει πλέον στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα όλης της Ελλάδας.

Βασικός στόχος του ΙΟΠ είναι αναδείξει το κεντρικό τμήμα του Ιονίου, τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, που έχουν μικρό αριθμό επισκεψιμότητας σε σχέση με εκείνο του Βορείου Ιονίου. Για αυτό το λόγο η διοργάνωση θα ξεκινήσει από τα Τριζόνια, το εμβληματικό νησί του Κορινθιακού, θα επισκεφθεί διαδοχικά την Πάτρα, το Μεσολόγγι, την Ζάκυνθο με τελικό σταθμό προορισμού το Κατάκολο. Στις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης με το στόλο των σκαφών να έχει δώσει ραντεβού στα Τριζόνια.
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου, στο Κατάκολο. Μεγάλο μέρος της διαδρομής θα γίνει παράκτια προκειμένου να διευκολυνθεί η θέαση.