Βοιωτία: Φωτιά σε διπλό μέτωπο – Ενεργοποιήθηκε το 112 – Το μήνυμα στους κατοίκους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα από το 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Βοιωτία

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον Πρόδρομο Βοιωτίας, με τους κατοίκους να δέχονται μήνυμα από το 112.

Νεότερη ενημέρωση: Διπλή φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Πρόδρομος στη Βοιωτία, μια ανατολικά και μια δυτικά του χωριού σε δασική έκταση με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί.

Στην περιοχή Πρόδρομος στη Βοιωτία επιχειρούν πλέον 58 πυροσβέστες, 19 οχήματα και δυο ομάδες πεζοπόρων ενώ επιχείρησαν μέχρι να πέσει η νύχτα 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε και μήνυμα 112 για την πυρκαγιά.

Για την ώρα η φωτιά δεν απειλεί τον οικισμό ή σπίτια όμως στην περιοχή πνέουν άνεμοι πέντε μποφόρ και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να μαζέψουν τις φλόγες.

Πρώτη ενημέρωση: Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική.

Βοιωτία

φωτογραφία permissos.gr

«Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις» αναφέρει το tweet της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική όπως μεταφέρει το iefimerida.gr, στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

 

Για τη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας ενεργοποιήθηκε το 112, προτρέποντας τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα από το 112 ζητάει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Προδρόμου από την παραλία Σαράντη λόγω της πυρκαγιάς.