Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο

Υλικά

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές

2 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. πιπέρι

1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

140 γρ. σπανάκι

5 φλ. τσαγιού γάλα

450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

1/2 φλ. τσαγιού πέστο

1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα

Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Βήμα 2

Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.

Βήμα 5

Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.

Βήμα 7

Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.