Χατζηλάμπρου στον Peloponnisos FM: Το «όχι» που έγινε αντίο στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μετανιώνει ο πρώην βουλευτής. Σπασμένη η στάμνα, πλέον.

Χατζηλάμπρου

Ενεργός… και αμετανόητος στην αντίστασή του ο Βασίλης Χατζηλάμπρου θα υπερασπιστεί τις έδρες της παράταξής του στο περιφερειακό συμβούλιο. Σταθερά μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με τον κ. Κατσιφάρα» μας είπε ολίγον δηκτικά κατά την κουβέντα μας στον Peloponnisos FM, εννοώντας ότι από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ -με τον οποίο συνέπλευσε χωρίς να ανήκει εκεί- έπαψε να είναι δύναμη ανατροπής, αλλά μετατράπηκε σε συστημική συνιστώσα.

Πιστεύει ακόμα ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είχε υποστηριχθεί στέρεα από την κυβέρνηση Τσίπρα. Μα να βγαίναμε από το ευρώ; Μας παραπέμπει στο παράδειγμα της Βρετανίας που ζόρισε την ΕΕ με πολύχρονη διαπραγμάτευση για να στηρίξει το δικό της ΟΧΙ. Δεν πιστεύει ότι η χώρα μας διασώθηκε με τον συμβιβασμό εκείνον.

«Διασωθήκαμε ως μέλος μιας διεθνούς δανειο-δουλοπαροικίας» πιστεύει. Και γιατί δεν συνεργάζεται με το ΚΚΕ, αφού μιλάει παραπλήσια γλώσσα; Διότι η παράταξή του ζυμώνει θέσεις μέσα από τον διάλογο, με ευελιξία και χωρίς δογματισμούς. «Δεν πάμε με το κειμενάκι μας έτοιμο στο συμβούλιο». Οσο για τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, «διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη». Ο ίδιος πάντως, όπως είπε «ήμουν πολύ πιο λαϊκός από όσο νόμιζαν κάποιοι» και είναι μια χαρά εκτός.