Ερασιτεχνικό: Τα rapid tests ποιος θα τα πληρώσει;

Η ΕΠΣ Αχαΐας αναζητάει μια φόρμουλα ώστε να μπορεί να καλυφθεί οικονομικά μέσω μιας συνεργασίας με ιδιωτικό κέντρο, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί

rapid

Είναι ένα θέμα που θα το βρουν μπροστά τους τα ερασιτεχνικά σωματεία και το γνωρίζουν καλά από τώρα. Το κόστος για τα rapid test στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές πριν από τα παιχνίδια για να έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται.
Αφού έχει ξεκαθαριστεί ότι τα σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά (και είναι λογικό), το βάρος θα πέσει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ή θα την στήσουν έξω από το Επιμελητήριο για δωρεάν τεστ! Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν θέμα, αλλά από το σύνολο των ποδοσφαιριστών, το ποσοστό που έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5%.
Η ΕΠΣ Αχαΐας αναζητάει μια φόρμουλα ώστε να μπορεί να καλυφθεί οικονομικά μέσω μιας συνεργασίας με ιδιωτικό κέντρο, αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί. «Ακόμα και να μειωθεί στα 10 ευρώ το rapid test, είναι 200 ευρώ την εβδομάδα, τα σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι», έλεγε χθες παράγοντας που βλέπει το πρόβλημα.
Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής των σωματείων στο πρωτάθλημα, καταθέτουν και μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφονται τα ονόματα δύο παραγόντων που ορίζονται ως υπευθυνοι Covid
Από εκεί και πέρα, ένα άλλο θέμα είναι η παρουσία φιλάθλων. Στις επαγγελματικές Κατηγορίες θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων εφόσον είναι εμβολιασμένοι, αλλά στα ερασιτεχνικά; Ποιος θα το ελέγχει αυτό; Μήπως γίνει αυτό που έγινε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν που παρά την απαγόρευση, τα γήπεδα ήταν γεμάτα; Το σίγουρο είναι πάμε για μια ακόμα ιδιαίτερη χρονιά.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Χωρίς χρήση των αποδυτηρίων θα πορευθούν τα σωματεία που θα χρησιμοποιούν για προπονήσεις τα γήπεδα «Α. Κάνιστρας» και Αγυιάς. Το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνεται για υγειονομικούς λόγους, όπως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι των ομάδων, ενώ και στους επίσημους αγώνες η χρήση θα γίνεται πολύ συγκεκριμένα και ίσως όχι απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές.