Αγρίνιο: Εντάλματα σύλληψης και φυλάκιση για τους χούλιγκανς! – Τι έδειξε το αιματηρό επεισόδιο

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιοχής να αντιμετωπίζουν με μηδενική ανοχή τους χούλιγκανς

Αγρίνιο

Το αιματηρό επεισόδιο, με οπαδικά κίνητρα, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Ξενοπούλου και Καππαδοκίας στο Αγρίνιο, σε συνέχεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκανς στη χώρα μας ήλθε να καταδείξει ότι προμηνύεται ένας «άγριος» χειμώνας στις κερκίδες των Ελληνικών γηπέδων.

Ομως η ΕΛΑΣ, μετά το φιάσκο με τους Κροάτες, έχοντας πια επίγνωση των κινδύνων που καραδοκούν αν δεν δράσει με προληπτικό σχέδιο, αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή το περιστατικό με αποφασιστικό τρόπο που είναι ενταγμένος στον γενικότερο σχεδιασμό της για πάταξη του χουλιγκανισμού.

Ετσι πέρα από τον 20χρονο και τον 30χρονο, που μαχαίρωσαν έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, κατάφερε να ταυτοποιήσει άλλα 5 άτομα, που ανήκουν στην σκληροπυρηνική πτέρυγα των οπαδών του Παναιτωλικού και σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της «Π» εκδόθηκαν χθες πέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Οι δύο συλληφθέντες μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και περί όπλων.

Οι άλλοι πέντε ήδη αναζητούνται και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους προκειμένου να περάσουν κι αυτοί το κατώφλι του Εισαγγελέα και του Ανακριτή.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, γνωρίζοντας ότι είναι ανεπτυγμένο το οπαδικό κίνημα ιδίως στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιοχής να αντιμετωπίζουν με μηδενική ανοχή τους χούλιγκανς.

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει την άσκηση βαρύτατων διώξεων σε βάρος οπαδών που συμμετέχουν σε σοβαρά επεισόδια, σε βαθμό που να δικαιολογείται η φυλάκισή τους!

Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί των χούλιγκανς και κάθε σκληροπυρηνικός οπαδός, θα λογίζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και αρκεί η εφαρμογή του νόμου για να πάρουν το μάθημά τους, ώστε οι φυλακίσεις ν’ αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για όσους αποπειραθούν να εμπλακούν σε αιματηρές συμπλοκές.

Στο μεταξύ, η τοπική ΕΛΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες έχει προχωρήσει σε πολλές «διακριτικές» αυτοψίες σε οπαδικά στέκια της Πάτρας, των μεγάλων ομάδων της Αθήνας. Είναι γεγονός ότι δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα. «Μετά τη θλιβερή ιστορία με τους Κροάτες χούλιγκανς έχουν «μουδιάσει» οι ντόπιοι οπαδοί των ομάδων της πρωτεύουσας, αλλά εμείς δεν εφησυχάζουμε», είναι η επισήμανση αξιωματικού της ΕΛΑΣ Αχαΐας, η οποία έχει εντολή να είναι εξοντωτικό το πρέσινγκ στα οπαδικά στέκια της Πάτρας.

Αλλωστε, έρχεται η ώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκδρομές των οπαδών του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, για τους αγώνες τους στο Europa League. Ειδικότερα, το πρώτο κρας τέστ θα γίνει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, όπου είναι γηπεδούχοι στην Αθήνα και τον Πειραιά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Η μετάβαση και η επιστροφή τους θα γίνει με σχέδιο, που δεν θα επιτρέπει το οποιοδήποτε συναπάντημά τους καθ’ οδόν.