Πάτρα: Υπόγειο πάρκινγκ μετά από 10 χρόνια – Πότε θα γίνει η δημοπρασία

Αρκετοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την επενδυτική ευκαιρία κοντά στο κέντρο της Πάτρας

πάρκινγκ

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Δροσοπούλου, παραπλεύρως του νέου σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Με τη λειτουργία του νέου σταθμού, η γειτονιά θα αποκτήσει αυξημένες ανάγκες και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης θα έχει ξανά λόγο ύπαρξης, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα προχωρούν οι εργασίες στον σταθμό και φαίνεται πως η νέα υποδομή της πόλης δεν άφησε ασυγκίνητη τη δημοτική αρχή που με τον δικό της τρόπο προσπαθεί να πλαισιώσει την περιοχή με τις κατάλληλες υποδομές.

Η δημοπρασία θα γίνει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 7ετής και η τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα είναι οι 6.000 ευρώ (πλέον 3,6% χαρτοσήμου) με τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία να έχουν δικαίωμα να ανεβάζουν την προσφορά τους κατ’ ελάχιστο 20 ευρώ. Ο χώρος περιλαμβάνει τέσσερις ανεξάρτητες εισόδους/εξόδους από τον χώρο στάθμευσης, ενώ έχει συνολικό εμβαδό 2.315,04 τ.μ., που μεταφράζεται σε περίπου 170 θέσεις παρκαρίσματος.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο νέος σταθμός του ΚΤΕΛ θα δημιουργήσει ανάγκες στάθμευσης στους γύρω δρόμους και γι’ αυτό θα εκμεταλλευτεί ξανά ο χώρος στάθμευσης μετά από περίπου 10 χρόνια. Στην περιοχή υπάρχει ο δημοτικός χώρος στάθμευσης του Αγίου Διονυσίου, αλλά σε ακόμα καλύτερη θέση, ακριβώς απέναντι από το ΚΤΕΛ βρίσκεται η πλατεία Δροσοπούλου, η οποία διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ που ανήκει στον Δήμο. Στο παρελθόν ο χώρος λειτουργούσε ως ιδιωτική επιχείρηση.

Απέναντι από τον νέο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ λειτουργεί εδώ και χρόνια το ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, αλλά οι ανάγκες τις περιοχής εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά πιο αυξημένες.

Πάντως, μερίδα της αντιπολίτευσης έχει ασκήσει κριτική στον Δήμο για την απόφαση να πραγματοποιήσει τη δημοπρασία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, συνδέοντας τη λειτουργία του νέου πάρκινγκ με προεκλογικούς σκοπούς.