Γαλλία: Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση σε wine bar – 8 άτομα στο νοσοκομείο

Η ασθένεια είναι θεραπεύσιμη, αλλά το 5-10% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες.

αλλαντίαση MAXPPP

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 32χρονος γυναίκας από αλλαντίαση στη Γαλλία, αφού προσβλήθηκε από αλλαντίαση από φαγητό που κατανάλωσε σε εστιατόριο του Μπορντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα. Τα γαλλικά μέσα δεν μοιράζονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά της. Γράφουν ακόμη ότι η γυναίκα διέμενε στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της και εκδήλωσαν συμπτώματα αφού επέστρεψαν από το Μπορντό στο σπίτι τους στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο σύντροφός της νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Το εστιατόριο ονομάζεται Tchin Tchin Wine Bar και τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μια μίνι επιδημία, με 10 κρούσματα αλλαντίασης, εκ των οποίων μια γυναίκα κατέληξε και 8 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ ή σε αυξημένη επιτήρηση.

Όλοι τους είχαν επισκεφθεί το εν λόγω εστιατόριο στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου. Το ύποπτο τρόφιμο που ενδεχομένως προκάλεσε την αλλαντίαση στου 10 πελάτες του εστιατορίου είναι κονσερβοποιημένες σαρδέλες σε λάδι που παρασκευάστηκαν από τον ίδιο τον εστιάτορα.

Και οι 10 γράφει ο βρετανικός και ο γαλλικός τύπος είναι τουρίστες. Η 32χρονη κατά πληροφορίες είναι κάτοικος Παρισιού με καταγωγή από την Ελλάδα.

Χιλιάδες Ιρλανδοί βρέθηκαν στη γαλλική πόλη το Σαββατοκύριακο για να δουν τον αγώνα Ιρλανδία-Ρουμανία στον πρώτο αγώνα της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση.

Μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση μιας τοξίνης που παράγεται από βακτήρια τα οποία αναπτύσσονται σε τρόφιμα που δεν έχουν κονσερβοποιηθεί, συντηρηθεί ή μαγειρευτεί σωστά.

Είναι θεραπεύσιμη, αλλά το 5-10% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες, ενώ μπορεί ακόμη να προκαλέσει προβλήματα όρασης ή και παράλυση.

Η περίοδος επώασης της νόσου μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ώρες έως λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το iefimerida, τα συμπτώματα συχνά αρχίζουν με θολή όραση και δυσκολία στην κατάποση και την ομιλία, αλλά μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν διάρροια και εμετός.