Χάιμε Εχενίκε στο pelop.gr: «Να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»

Ο διεθνής Κολομβιανός σέντερ Χάιμε Εχενίκε μίλησε στην «Π» και στο pelop.gr στη Media & Fan΄s Day του Προμηθέα, δηλώνοντας ανυπόμονος να ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Εχενίκε Ο Χάιμε Εχενίκε

Ο Προμηθέας έχει παράδοση στο να επιλέγει καλούς ψηλούς. Το είχε κάνει με τον Οκτάβιους Ελις, το έκανε με τον Τζορτζ Κόντιτ κι ευελπιστεί να… τριτώσει το καλό και με την επιλογή του Χάιμε Εχενίκε.

Ο Κολομβιανός σέντερ μίλησε στην «Π» και στο pelop.gr στη Media & Fan΄s Day του Προμηθέα, δηλώνοντας ανυπόμονος να ξεκινήσει η φετινή σεζόν. «Ολοι στον Προμηθέα με καλωσόρισαν στην ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Μετά από τρεις εβδομάδες στην Πάτρα, νιώθω πολύ όμορφα και στον Προμηθέα και στην πόλη», μας είπε ο Εχενίκε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα. Εχουμε και καλούς Ελληνες παίκτες, αλλά και καλούς Αμερικανούς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θεωρώ ότι μέσα από την καθημερινή δουλειά θα γινόμαστε όλο και καλύτερη και θα αποκτάμε μεγαλύτερη χημεία μεταξύ μας». Ο διεθνής Κολομβιανός σέντερ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Εχω φίλους που έπαιξαν μπάσκετ στην Ελλάδα, όπως ο Μάρκους Φόστερ, ο συμπαίκτης μου από τον Ρίτας κι άκουσα πολύ καλά λόγια τη Λίγκα. Οι ομάδες διακρίνονται για το physical game και την τακτική, ενώ ο ρυθμός είναι πιο γρήγορος από ό,τι περίμενα».

Τέλος, ο Εχενίκε μίλησε και για τους στόχους του ίδιου, αλλά και του Προμηθέα: «Σε ό,τι με αφορά, θέλω απλώς να είμαι ο εαυτός μου. Να είμαι αποτελεσματικός και χρήσιμος για την ομάδα μου, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύω καθημερινά στην προπόνηση, Θεωρώ ότι έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Συζητάμε καθημερινά μαζί του για θέματα του μπάσκετ. Είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που ενδιαφέρεται για σένα και τη βελτίωσή σου, όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά γενικότερα και για το μέλλον. Προσωπικά, μου θυμίζει τον προπονητή μου στο κολέγιο, Γκρεγκ Μάρσαλ».