Κώστας Χριστόπουλος στον Peloponnisos FM: Κούρασε τον κόσμο η δημοτική αρχή

Ο Κ. Χριστόπουλος πριν εννέα χρόνια, στο ντιμπέιτ με τον Κ. Πελετίδη. Ο δεύτερος κέρδισε τις εκλογές και δεν ξαναέχασε

Χριστόπουλος

Απείχε και από αυτές τις εκλογές ο Κώστας Χριστόπουλος, αλλά δεν παίρνει όρκο ότι αυτή η αποχή θα διαρκέσει για πάντα. Αλλά δεν προγραμματίζει κάτι. Ιδιωτεύει μέχρι νεωτέρας. Αφιέρωσε τον χρόνο του για να συνεφέρει το γραφείο του, καθώς η αυτοδιοικητική ζωή τον είχε απορροφήσει.

Παρατηρεί τις εξελίξεις. Παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Κ. Σβόλη -τον ξέρει από το δημοτικό σχολείο, και είχε πολλούς υποψήφιους στη δική του παράταξη- και με την ευκαιρία μίλησε στον Peloponnisos FM. Εγκατέλειψε τα δημοτικά πράγματα γιατί διαπίστωσε ότι η τοπική κοινωνία μάλλον έκλινε προς τη διαμαρτυρία παρά ευνοούσε το δικό του όραμα. Σήμερα εκτιμά ότι υπάρχει διαφοροποίηση.

«Διακρίνω μια κόπωση από τη δημοτική αρχή. Κουράστηκε ο κόσμος να βλέπει τα ίδια πρόσωπα» λέει. Πιστεύει ότι ο πρώτος γύρος θα μιλήσει για τον δεύτερο, με γνώμονα το ποσοστό Πελετίδη και το πρόσωπο που θα είναι ο αντίπαλός του στον «τελικό». Οσο για τα πεπραγμένα Πελετίδη, έχει να του καταλογίσει πολλά. Στάθηκε όμως κυρίως στην άνυδρη στάση του απέναντι στο φράγμα Πείρου και την προοπτική για διαδημοτικό φορέα εκμετάλλευσης. «Μας έλεγε ότι το νερό θα ήταν ακριβό, αλλά δεν υπολόγισε τις δαπάνες του Δήμου για τις γεωτρήσεις».