Χαμόγελα και όνειρα στην «πρώτη» του Απόλλωνα – Δηλώσεις και φωτογραφίες

Ο Απόλλων επιστρέφει στα «σαλόνια» του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, με τον Νίκο Βετούλα και τους παίκτες του να πιάνουν δουλειά.

Απόλλωνα Ο Απόλλων έπιασε δουλειά για την επιστροφή του στην Basket League

Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του Απόλλωνα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα βρει τους «μελανόλευκους» να επιστρέφουν στην Basket League. Το pelop.gr βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα και σας μεταφέρει εικόνες και δηλώσεις από την επίσης «πρώτη».

Οι κυριότερες τοποθετήσεις της διοίκησης, του προπονητή Νίκου Βετούλα και των παικτών του έχουν ως εξής:

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Ξεκινάει μια νέα χρονιά για εμάς και είναι βασικό να έχουμε υγεία και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Εχουμε αισιοδοξία ότι μέσα από τη δουλειά θα πετύχουμε κάτι καλό. Στην ομάδα έχουμε αρκετά καινούργια παιδιά και οι φιλοδοξίες, το κίνητρο, οι χαρακτήρες, αλλά και η ηλικία για να κάνουν το βήμα παραπάνω, ήταν τα κριτήρια των επιλογών μας. Η Basket League είναι μια δύσκολη, άκρως ανταγωνιστική και απαιτητική κατηγορία. Ολοι οι αντίπαλοι έχουν ενισχυθεί. Στόχος μας είναι να παραμείνει η ομάδα και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΛΦΕΤΑΣ: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Επιστρέφουμε στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας αρκετά νέα παιδιά στις τάξεις μας, τα οποία θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε στην φιλοσοφία και στο κλίμα της ομάδας.  Μόνο αν λειτουργήσουμε ως μια ενωμένη οικογένεια θα πάμε μπροστά στην απαιτητική και δύσκολη Basket League. Στόχος μας είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να τα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας μέσα στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ».

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν. Παίζουμε σε μια δύσκολη κατηγορία και αξίζουν συγχαρητήρια στον Οργανισμό που λέγεται Απόλλων για τις πολύ καλές κινήσεις που έχει κάνει, για την αναβάθμιση του γηπέδου και για το ότι έχουν μπει όλα σε μια σειρά. Εγώ είμαι χαρούμενος που επιστρέφω να παίξω μπάσκετ στην πόλη μου μετά από χρόνια. Νιώθω έτοιμος και είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να βοηθήσω τον Απόλλωνα. Ευχαριστώ τον κόουτς για την εμπιστοσύνη και υπόσχομαι ότι θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ: «Καταρχήν εύχομαι υγεία σε όλους και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο και να πάνε όλα καλά με την πανδημία. Ο Απόλλων είναι μια ομάδα με Ιστορία και με παράδοση στην Basket League. Πέρασε μια δύσκολη φάση, όμως, πλέον, επιστρέφει δυναμικά. Διαθέτει υποδομές, διαθέτει και κόσμο, οπότε είμαι σίγουρος για το παρόν και το μέλλον. Ο προπονητής Νίκος Βετούλας ήταν το κίνητρο που ήθελα για να συνεχίσω την καριέρα μου στην Πάτρα».

ΟΡΛΑΝΤΟ ΚΟΟΥΛΜΑΝ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι για την ευκαιρία που μας δίνεται να συνεχίσουμε την καριέρα μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Απόλλωνα. Μας περιμένει πολύ δουλειά για να δέσουμε μεταξύ μας και να πετύχουμε τους στόχους μας. Η Πάτρα είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Ξεκινάμε, κάνοντας ένα βήμα την φορά».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΡΦΙΛΝΤ: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα για να παίξω μπάσκετ στην Πάτρα και στον Απόλλωνα. Πραγματικά είναι υπέροχο το συναίσθημα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι και να βελτιώνομαι κι εγώ προσωπικά σαν παίκτης μέσα από την ομάδα μου».

ΝΤΕΖΟΝ ΝΤΕΪΒΙΣ: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πολύ καλό. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Η Πάτρα είναι ζεστή και φιλόξενη πόλη και μου θυμίζει τα μέρη μου και το σπίτι μου (σ. Καλιφόρνια). Με το που βρέθηκα στο γήπεδο ένιωσα αμέσως το οικογενειακό κλίμα και δέσιμο που υπάρχει στον Απόλλωνα».

ΡΟΜΠ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ: «Νιώθω έτοιμος για τη διαδικασία του να παίξω στον Απόλλωνα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Γνωρίζω ότι ο Απόλλων είναι μια ιστορική ομάδα και ανήκει στην Basket League. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, το ίδιο και το γήπεδό μας. Ξέρω ότι θα παίξουμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και γι΄ αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε κατάλληλα. Ξαναλέω: Ο Απόλλων φέτος επιστρέφει εκεί που ανήκει».

Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ»

Ο πρόεδρος της νέας ΚΑΕ Απόλλων 1926, Κώστας Αποστολόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την εξυπηρέτηση και επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την ΚΑΕ. Προσωπικά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή και για μένα, καθώς ήμουν και το 1997 στην ΚΑΕ που φτιάχτηκε επί Νίκου Καραπάνου, αλλά και τώρα μετέχω στο κλείσιμο της ΚΑΕ του 2012. Εμείς σαν νέα ΚΑΕ δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα, οι μόνες εκκρεμότητες αφορούν μόνο το παρελθόν. Το θέμα του Ακερ είναι πολύ κοντά στο να λυθεί. Ετσι θα τακτοποιηθούν όλα τα βαρίδια που κληρονομήσαμε. Είμαστε έτοιμοι και για τα πιστοποιητικά. Δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα και με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και με τον ΕΣΑΚΕ. Στον Απόλλωνα να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Γι΄ αυτό και εγώ είμαι σήμερα εδώ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Γιώργος Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Ο Απόλλων πέτυχε την άνοδο στο παρκέ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τη γραφειοκρατία. Είμαι, όμως, σίγουροι ότι θα πάρουμε την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Basket League και θα πραγματοποιήσουμε μια εξαιρετική σεζόν. Εμείς στον Ερασιτέχνη θα συνεργαστούμε άψογα με την ΚΑΕ, καθώς είμαστε το ίδιο πράγμα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Η ΚΑΕ προέρχεται από τα σπλάχνα του Ερασιτέχνη. Μπορεί να είναι άλλες αυτόνομες οντότητες, όμως παραμένουν δυο αδέρφια. Από την στιγμή που καθαρίσαμε και με τα βαρίδια του παρελθόντος, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

* Στην Περιβόλα είδαμε και τον Γιάννη Ελευθεριάδη, ο οποίος διορίστηκε μεν καθηγητής φυσικής αγωγής στην Κω, όμως πήγε να δει τους παλιούς του συνεργάτες και παίκτες.

* Παρόντες στις κερκίδες οι Κώστας Μαρλαφέκας, Γιώργος Ροκανάς, Γιάννης Κοσμάτος, Μάκης Κουλούρης, Νίκος Μούσιος, κ.ά.,

* Η ενσωμάτωση του Σίμεον Κάρτερ στις προπονήσεις του Απόλλωνα προγραμματίζεται για την Παρασκευή.

 

 

 

Απόλλωνα Απόλλωνα Απόλλωνα

ΑπόλλωναΑπόλλωναΑπόλλωνα

Απόλλωνα Απόλλωνα Απόλλωνα