Μηταράκης για Αφγανιστάν: «Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να επωμισθεί μια νέα μεταναστευτική κρίση»
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι απαιτείται ενιαία στάση της ΕΕ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότης Μηταράκης, συμμετείχε σήμερα (18/8) στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που συγκάλεσε η σλοβενική Προεδρία, με αντικείμενο τη μεταναστευτική πίεση στα σύνορα Λιθουανίας -Λευκορωσίας.
Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη την οποία επέδειξε η Ελλάδα προς τη Λιθουανία από την πρώτη στιγμή της κρίσης, μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας στα θέματα φύλαξης συνόρων, υποδοχής και ασύλου, αλλά και μέσω της αποστολής υλικού και προσωπικού στο πλαίσιο της δύναμης της FRONTEX.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι την αλληλεγγύη που η Ελλάδα μαζί με τα άλλα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής επιζητεί στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, την αποδεικνύει έμπρακτα και ουσιαστικά σε όποιον την έχει ανάγκη, όπως το τελευταίο διάστημα η Λιθουανία, Λετονία και Πολωνία.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε την ανάγκη συλλογικής και αποφασιστικής δράσης της ΕΕ έναντι των συστηματικών προσπαθειών εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού για πολιτικούς λόγους από τρίτες χώρες, που παρατηρούνται τελευταία, επισημαίνοντας ότι οι καταδικαστέες ενέργειες της Λευκορωσίας δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα αλλά ως συνέχεια μιας επαναλαμβανόμενης πρακτικής από διάφορες χώρες, με απαρχή τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών στο Ράλι Ιονίου ΦΩΤΟ
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Eμφάνιση της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Ποια ζώδια του Αέρα θα έχουν επιτυχία και χρήμα στις 11 Αυγούστου!
