Πάτρα: Με το σταγονόμετρο το νερό στο Σαλιάνι

Διαμαρτυρία από οικισμό της περιοχής Πλατανίου προς την «Π». Το φετινό καλοκαίρι είναι ένας αγώνας για χιλιάδες κατοίκους της Πάτρας.

Πάτρα: Με το σταγονόμετρο το νερό στο Σαλιάνι

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης σε συνοικίες στις παρυφές της Πάτρας, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΔΕΥΑΠ να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση λόγω του καλοκαιριού.

Αυτή τη φορά, διαμαρτυρόμενοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Σαλιάνι στο Καστρίτσι, που καταγγέλλουν στην «Π», ότι εδώ και ενάμιση μήνα έχουν ξεχάσει τι είναι το τρεχούμενο νερό της βρύσης.

Την καταγγελία έκανε η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Χριστίνα Μπίκου, η οποία διατηρεί κατοικία στην περιοχή και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με την εφημερίδα «Πελοπόννησο», περιέγραψε μια κατάσταση σχεδόν ανυπόφορη για τους κατοίκους.
«Χθες κάναμε για πρώτη φορά μπάνιο σε μπανιέρα μετά από ενάμιση μήνα, γιατί το νερό μόλις που πρόλαβε να έρθει με μια ικανοποιητική ροή», μας είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπίκου. Ολο το προηγούμενο διάστημα όμως, το νερό έτρεχε με το σταγονόμετρο. «Ο γαμπρός μου, αναγκάζεται να πλένει πολλές φορές τον γιό του, με μπουκάλια νερό» είπε η κυρία Μπίκου.
Οπως εξήγησε η πρόεδρος του ΣΟΨΥ, ο συνοικισμός Σαλιάνι αποτελείται από 10 κατοικίες που βρίσκονται αποκομμένες από τον βασικό οικισμό του Πλατανίου στο Ρίο. Η δεξαμενή της περιοχής όπως έχουν διαπιστώσει οι περίοικοι είναι γεμάτη, αλλά άγνωστο γιατί, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των λίγων σπιτιών.
Η κυρία Μπίκου θεωρεί ότι δεν γίνεται ορθή διαχείριση και κατανομή του νερού με αποτέλεσμα ο μισός οικισμός να μην μπορεί να καλύψει ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες, όπως το πόσιμο νερό ή την ατομική καθαριότητα.
«Ζούμε εδώ από το 2001. Εχουμε αρτεσιανό πηγάδι, αλλά το νερό του είναι κατάλληλο μόνο για την άρδευση του κτήματός μας. Για πόσιμο νερό, μαγειρική και για προσωπική υγιεινή, στηριζόμαστε στο δίκτυο που δεν έχει καθόλου πίεση. Το νερό είναι ένα αγαθό που δεν πρέπει να στερείται κανένας πολίτης» τόνισε η κυρία Μπίκου, που όπως είπε, προσπαθεί ανεπιτυχώς εδώ και ημέρες να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο στη ΔΕΥΑΠ, χωρίς να τα έχει καταφέρει.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα είχε σημειωθεί πολύωρη διακοπή της υδροδότησης σε μεγάλες συνοικίες της βόρειας περιοχής της Πάτρας, χωρίς να έχουν δοθεί εξηγήσεις από την ΔΕΥΑΠ για την φύση του προβλήματος.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ