Ο Αιγιώτης Πέιν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης -Πρωταγωνιστεί ο Πολ Τζιαμάτι

Ο Αλεξάντερ Πέιν, έρχεται στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα / The Holdovers».

Αιγιώτης

Ο Αλεξάντερ Πέιν, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά, έρχεται στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα / The Holdovers», η οποία έχει προβληθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Ο ίδιος άλλωστε νοιώθει φίλος του Φεστιβάλ και το έχει δείξει ουκ ολίγες φορές είτε ως προσκεκλημένος είτε ως συμμετέχων με ταινία του. Στo φίλμ του διάσημου δημιουργού πρωταγωνιστούν οι Πολ Τζιαμάτι, ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ και Ντόμινικ Σέσα, σε σενάριο Ντέιβιντ Χέμινγκσον.

Η ταινία, ένα ταξίδι αυτογνωσίας, διανθισμένο με το τρυφερό άγγιγμα και το γνώριμο περιπαικτικό χιούμορ του Αλεξάντερ Πέιν, μας μεταφέρει σε ένα διακεκριμένο αμερικανικό κολέγιο, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη δεκαετία του 1970.

Αιγιώτης

Οι τρείς φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες της ταινίας

Η ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» αναμένεται να ντεμπουτάρει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 27 Οκτωβρίου 2023 και θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024, σε διανομή από την εταιρεία Tanweer. Την προβολή της ταινίας την περιμένουμε και στην Πάτρα. Να θυμίσουμε πως ο Ελληνοαμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν κατάγεται από το Αίγιο και γι’ αυτό τον λόγο έχει επισκεφθεί την αχαϊκή πόλη αρκετές φορές. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2016 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αιγίου.