Φάλτσα «φυσαρμόνικα» για 4.500 φοιτητές; Η Αναγνωστοπούλου στη Βουλή για το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας

Ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών είναι 148 άτομα σε αυτά τα λεωφορεία – Εντός ορίων ο αριθμός επιβατών στα λεωφορεία τύπου «φυσαρμόνικα» λέει ο πρόεδρος

Φάλτσα Το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας έχει 20 λεωφορεία στη γραμμή του Πανεπιστημίου

Θέμα ασφάλειας για τα λεωφορεία «φυσαρμόνικα» του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, που εκτελούν τα δρομολόγια της γραμμής Νο6 προς το Πανεπιστήμιο και το ΠΓΝΠ, θέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι ο αριθμός των επιβατών σε τέτοια λεωφορεία μπορεί να είναι εντός των ορίων που θέτει ο νόμος, αλλά στην πραγματικότητα πόσο πραγματικά ασφαλή είναι τα δρομολόγια αυτά για τους σπουδαστές, όπως και γενικότερα για το επιβατικό κοινό που τα χρησιμοποιεί;

Η «Πελοπόννησος» έθεσε το ερώτημα αυτό στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας Γιάννη Ρήγα, ο οποίος τόνισε πως σε αυτά τα λεωφορεία ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών (καθήμενοι και όρθιοι) είναι 148 άτομα, ωστόσο η πραγματική χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα 100 άτομα.

Σε ερώτηση της «Π» πώς διασφαλίζεται από τους οδηγούς η διατήρηση του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου επιβατών, ο κ. Ρήγας απάντησε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο υπέρβασης από τους ελέγχους που κάνει η Τροχαία.

Η αχαιή βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει ότι σε τέτοια δρομολόγια με αυξημένη κίνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται δύο «μονά» λεωφορεία με διπλό δρομολόγιο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, αλλά και να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας διαθέτει 20 λεωφορεία τύπου «φυσαρμόνικα», όλα στην γραμμή Νο6 για Πανεπιστήμιο και ΠΓΝΠ με τα οποία καταφέρνει να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες μεταφοράς επιβατών. Από τη στάση της Ερμού και Κορίνθου μέσα σε 20 λεπτά εξυπηρετούνται 4.500 επιβάτες σε 20 λεπτά, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Επιπλέον, υποβάθμισε τα παράπονα για την ύπαρξη λεωφορείων με ξύλινα καθίσματα, σημειώνοντας ότι οι αιρετοί θα έπρεπε να προβληματίζονται περισσότερο με το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης παραμένει καθηλωμένη πάνω από το 1,80 ευρώ το λίτρο, επιβαρύνοντας σημαντικά τα λειτουργικά κόστη των μεταφορικών φορέων.