Συνάντηση αύριο Τετάρτη Μητσοτάκη-Κασσελάκη – Πώς κλείστηκε το ραντεβού

Εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη

Μητσοτάκη

Αύριο Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023, ο πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει συνάντηση στις 10 το πρωί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως πρόκειται για μια εθιμοτυπική συνάντηση στην οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα ανταποκριθεί. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ έχει ζητηθεί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είναι στη διάθεσή του να συναντηθούν και μάλιστα είχε πει ότι ελπίζει να μην περιμένει τόσο όσο με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Το τηλεφώνημα λοιπόν έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή της γ.γ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκο και βρέθηκε κοινή ημερομηνία την 1η Νοέμβρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρότι οι δυο άνδρες είχαν μια γνωριστεί κοινωνικά στο παρελθόν όταν ο νυν πρωθυπουργός ήταν βουλευτής και εκείνος εργαζόταν στις ΗΠΑ, αυτή θα είναι μια πρώτη καθαρά θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση ανάμεσα σε δυο πολιτικούς αρχηγούς. Τονίζουν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διατεθειμένος να δώσει πολιτικό χρόνο στο νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο όμως ακόμα αδυνατεί να καταλάβει πως «χωράει» σε αυτό τον πολιτικό χώρο θυμίζοντας την φράση που είχε πει σε συνέντευξή του: «Προσωπικά μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν. Δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το πλαίσιο πάντως στο οποίο αναμένεται να κινηθούν οι δυο άνδρες είναι εκ των πραγμάτων προκαθορισμένο καθώς ο κ. Κασσελάκης όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είναι βουλευτής και έτσι θα αργήσει αρκετά η πολιτική αντιπαράθεση στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή. «Κάποια στιγμή να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.