Δυτική Ελλάδα: Καλυμμένοι οι 9 στους 11 επόπτες υγείας

Oι 8 επόπτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ο ένας έχει πιστοποιητικό νόσησης και είναι καλυμμένος έναντι του νόμου – Αντιμέτωποι με το φάσμα της αναστολής είναι ακόμα δύο

επόπτες

Αντιμέτωποι με το φάσμα της αναστολής είναι δύο επόπτες Υγείας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο στελέχη της υπηρεσίας που δεν είχαν εμβολιαστεί μέχρι και το πρωί της Τετάρτης. Η υπηρεσία τους δίνει το περιθώριο που αναλογεί στην προθεσμία που έχουν εκ του νόμου προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο.

Από τους λοιπούς, οι 8 επόπτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ο ένας έχει πιστοποιητικό νόσησης και είναι καλυμμένος έναντι του νόμου.

ΓΑΛΛΙΑ:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε  προσφυγή 672 επαγγελματιών και εθελοντών πυροσβεστών εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Γαλλία κατά της COVID-19, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

“Το δικαστήριο κρίνει ότι τα αιτήματα αυτά βρίσκονται εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 του κανονισμού του”, το οποίο επιτρέπει την προσφυγή σε αυτό βάσει μιας επείγουσας διαδικασίας όταν οι ενάγοντες εκτίθενται σε “πραγματικό κίνδυνο ανεπανόρθωτων βλαβών”.

Οι πυροσβέστες είχαν επικαλεστεί τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το “δικαίωμα στη ζωή” και το “δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής”.

Αυτοί ζητούσαν από το ΕΔΑΔ να “αναστείλει την υποχρέωση εμβολιασμού”, που προβλέπεται από τον νόμο της 5ης Αυγούστου του 2021 σχετικά με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και να αναστείλει επίσης την ισχύ “των διατάξεων που προβλέπουν την απαγόρευση άσκησης των δραστηριοτήτων τους” για όσους δεν θα έχουν “εκπληρώσει την υποχρέωση εμβολιασμού”, όπως και τη “διακοπή της καταβολής του μισθού τους”.