ΣΚΕΑΝΑ: Ο πρόεδρος φεύγει, αλλά ποιοι έρχονται; Εκλογές στις 8-9 Ιουνίου

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου ανακοίνωσε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο την απόφαση του να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να γυρίζει σελίδα, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν πλέον με ταχύτατους ρυθμούς.

Κατά πληροφορίες της «Π», η απόφαση αυτή φαίνεται πως αιφνιδίασε αρκετά μέλη του συλλόγου που έσπευσαν χθες να επικοινωνήσουν με τον Σπύρο Στεργίου. Ο ίδιος δήλωσε στο ρεπορτάζ πως αισθάνεται ότι το έργο που παραδίδει είναι πλήρες, υπενθυμίζοντας ότι μια σειρά σημαντικών αποφάσεων που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα, ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών της απερχόμενης διοίκησης.

«Υπηρέτησα για 7 συνεχή χρόνια τον σύλλογο και τον κλάδο και νιώθω ότι αποχωρώ πλήρης έργου, γιατί δεν έχω να προσφέρω τίποτα άλλο. Επιπλέον, θα έλεγα πως έχω πληρώσει τίμημα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, γιατί οι ώρες που διέθεσα ήταν πάρα πολλές και σε συνδυασμό με το φορτίο που σηκώσαμε με τον κορονοϊό, μου προκάλεσε μια ψυχική και σωματική κόπωση, πολύ μεγάλη», εξομολογήθηκε ο ίδιος στην «Π».

Ετσι, η επόμενη μέρα στον ΣΚΕΑΝΑ ξεπροβάλλει αβέβαιη. Φαίνεται πως σχηματοποιούνται δύο πόλοι διεκδίκησης της προεδρίας, με τον Σπύρο Στεργίου να δηλώνει ότι θα στηρίξει όποιο μέλος της απελθούσας διοίκησης θέσει υποψηφιότητα, αλλά η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη από την πλευρά του παρόντος συμβουλίου.

Ο Γ. ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ταμίας Γιώργος Κολλιόπουλος έσπευσε με μια αινιγματική ανάρτησή του στο Facebook να «δώσει τροφή» για άνοιγμα της κούρσας των υποψηφιοτήτων: «Δελφίνος δεν ήμουν ποτέ ούτε θα γίνω, αν όμως μου ζητηθεί από τα παιδιά που θέλουν να πάρουν τη σκυτάλη του έργου μας (σ.σ. εννοεί την Estiasi Patras) και επειδή έχω εκτεθεί σε εκατοντάδες συναδέλφους που είχα τη χαρά να γνωρίσω όλο αυτό το διάστημα με την συλλογή αιτήσεων θα είμαι παρών (το ιδανικό για μένα χωρίς να είμαι υποψήφιος) και να δώσω τη μάχη, έτσι ώστε το νέο προεδρείο να πάρει μια μεγάλη πλειοψηφία, τόσο μεγάλη σαν να διεκδικούσα εγώ τον προεδρικό θώκο. ΣΚΕΑΝΑ ο σύλλογος της καρδιάς μας… Οσο γι΄ αυτούς που με κατηγόρησαν ότι με ενδιαφέρουν οι εκλογές τώρα τι έχουν να πουν;».

Ο Γ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σπυρόπουλος ήταν πιο ξεκάθαρος, αλλά δεν φαίνεται να έχει διάθεση να ηγηθεί. Μιλώντας στην «Π» είπε τα εξής: «Εγώ θα συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΑΝΑ και σε αυτές τις εκλογές. Εχουμε καλέσει και όποιον θέλει να έρθει και να θέσει υποψηφιότητα. Να μπει και νέο αίμα, γιατί υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που είναι αξιόλογοι, με διάθεση για προσφορά και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσουν το έργο που ξεκινήσαμε. Και εμείς με την εμπειρία μας, στηρίζοντάς τους σε ό,τι χρειαστούν, να κρατήσουμε τον ΣΚΕΑΝΑ πρώτο σύλλογο σε όλη την Ελλάδα. Η αποχώρηση του Σπύρου Στεργίου είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Αφιέρωσε πολλά χρόνια σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας. Και το έργο του είναι πολύ σημαντικό. Με την επόμενη διοίκηση πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, μόνο μπροστά» είπε ο Γιάνης Σπυρόπουλος, ενώ ερωτηθείς τι προβλέπει σε σχέση με τηνδιάσπαση του κλάδου, τόνισε με νόημα ότι «μόνο η δημοκρατία λύνει αυτά τα θέματα».

Ο ΔΗΜ. ΦΑΚΑΛΟΣ

Ο επιχειρηματίας και μέλος της άτυπης οργάνωσης EstiasiPatras Δημήτρης Φάκαλος, πρόσθεσε από την πλευρά του, ότι οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την αποχώρηση του Σπύρου Στεργίου είναι ραγδαίες και τουλάχιστον από τον ίδιο, δεν μπορούν να αγνοηθούν. «Δεν προδικάζουμε τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα. Ομως το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν μας αφήνουν αδιάφορους».