Προμηθέας – Απόλλων ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι Απόλλων και Προμηθέας στη Basket League ήταν την περίοδο 2016-2017, όταν οι «μελανόλευκοι» είχαν χάσει στο κλειστό τους με 67-53 με προπονητή τότε του Προμηθέα τον Νίκο Βετούλα!

Προμηθέας

Από διαφορετική αφετηρία ξεκινούν Προμηθέας και Απόλλων εν όψει του μεταξύ τους αγώνα την Κυριακή στο «Τόφαλος» (17.15).

Οι γηπεδούχοι είναι στα φόρτε τους, έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες, στοχεύουν ψηλά στο πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά, άλλαξαν προπονητή, στερούνται τον καλύτερό τους παίκτη και γενικά έχουν αγωνιστικά θέματα.
Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι Απόλλων και Προμηθέας στη Basket League ήταν την περίοδο 2016-2017, όταν οι «μελανόλευκοι» είχαν χάσει στο κλειστό τους με 67-53 με προπονητή τότε του Προμηθέα τον Νίκο Βετούλα! Στον αγώνα του β’ γύρου, ο Προμηθέας ήταν και πάλι νικητής με 65-58 στο «Τόφαλος».
Από τότε, η πορεία των δύο ομάδων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με τον Προμηθέα να καθιερώνεται στη Basket League, να έχει σημαντικές διακρίσεις και τον Απόλλωνα να υποβιβάζεται και να παλεύει για την επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.
Επρεπε να περάσουν 4,5 ολόκληρα χρόνια για να βρεθούν οι δύο ομάδες αντίπαλοι για δεύτερη φορά. Ηταν στις 30 Οκτωβρίου 2021, όταν ο Προμηθέας νίκησε και πάλι τον Απόλλωνα στο κλειστό στην Περιβόλα με 71-59, ενώ το ίδιο έγινε και στον β’ γύρο στις 20 Μαρτίου 2022 (Προμηθέας – Απόλλων 80-60).
Στα περυσινά παιχνίδια, Προμηθέας – Απόλλων 80-71 και Απόλλων – Προμηθέας 68-57. Σε ένα σύνολο 6 αγώνων, ο Προμηθέας μετράει 5 νίκες και ο Απόλλων μόλις μία με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι το 80-60 την περίοδο 2021-2022.
Από το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πέρυσι, ελάχιστοι είναι οι παίκτες που συνεχίζουν και φέτος να φορούν την ίδια φανέλα. Από τον Απόλλωνα συνεχίζουν μόνο οι Κογιώνης, Φιλιππάκος και από τον Προμηθέα οι Κάουαν και οι νεαροί Λάγιος και Πλώτας.
Ο Βασίλης Μουράτος έκανε την αντίθετη διαδρομή, καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στον Προμηθέα και φέτος παίζει στον Απόλλωνα, ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος των «μελανόλευκων» έχει περάσει παλιότερα από τον Προμηθέα.