Παρέμβαση της ΔΑΚΕ/ΠΕ Πάτρας για ζητήματα των στελεχών Εκπαίδευσης.

Τι αναφέρει σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας

Παρέμβαση

Κάνοντας παρέμβαση, με επιστολή της η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας προς το Υπουργείο Παιδείας ασκεί κριτική για τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία από πλευράς των αρμοδίων στις κρίσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται εδώ και 9 χρόνια ο ίδιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, την ώρα μάλιστα που το Υπουργείο θέλει να αξιολογηθούν οι σχολικές μονάδες με στόχο την αναβάθμισή τους.

Στην επιστολή της η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας κάνει λόγο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις και ζητά άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία κρίσεων και τοποθετήσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, των Προϊσταμένων Εκπαιδευτικών θεμάτων Διευθύνσεων, των Εποπτών ποιότητας Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών ποιότητας της Εκπαίδευσης, των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών θεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και δικαιότερο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους τους εμπλεκόμενους, που θα διέπεται από οργάνωση και εύρυθμη διοίκηση από την κορυφή του μέχρι τις σχολικές μονάδες. Ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς περαιτέρω αναβολές, οπισθοδρομήσεις και δικαιολογίες.»