Τουρκία: Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην πόλη Αντιγιαμάν

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί από τον σεισμό.

Σεισμογράφος

Ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Τουρκία, στην πόλη Αντιγιαμάν, είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με τους κατοίκους να αναστατώνονται και να βγαίνουν στους δρόμους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ντογκανσεχίρ, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Αντιγιαμάν. Η ένταση της δόνησης έφτασε τα 5 βαθμούς της κλίμακας Μερκάλι, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές σε ορισμένα κτίρια.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί από τον σεισμό. Οι αρχές της Τουρκίας βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανούς μετασεισμούς.

Σύμφωνα με το newsit, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, έκανε δήλωση για τον σεισμό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γερλίκαγια ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια σεισμογενή ζώνη. Το 2023, η χώρα επλήγη από έναν καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Μετά τον εμπρησμό νέα επίθεση σε βαν μικροπωλητή λαϊκών αγορών – ΦΩΤΟ

Νέα Σμύρνη: 16χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Συνελήφθη ο αδελφός του ΝΕΟΤΕΡΑ

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

«Κοκτέιλ» γρίπης και ιώσεων, σε έξαρση ο κορονοϊός – Εφιαλτικές προβλέψεις για θανάτους και διασωληνώσεις από covid – Στο «κόκκινο» οι δείκτες

Βασίλης Καρράς: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα» του λαϊκού τραγουδιού