Αίγιο – Ψηλαλώνια: Κλείνει η πλατεία για οχήματα

Πριν καλά-καλά καταλαγιάσει ο μεγάλος θόρυβος από την απόφαση του Δήμου Αιγιάλειας να θέσει σε εφαρμογή έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην κεντρική οδό Μητροπόλεως του Αιγίου, με κορωνίδα την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο των Υψηλών Αλωνίων, η δημοτική αρχή φαίνεται πως είναι έτοιμη να εξαπλώσει τα σχέδιά της.

Το επόμενο βήμα -το οποίο επίσης θεωρείται δύσκολο και όποτε κατά το παρελθόν έχει ανοίξει έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες-  σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» και του pelop.gr έχει να κάνει με την εικόνα που εμφανίζουν τα Ψηλαλώνια, δηλαδή με την συνύπαρξη πεζών, μικρών παιδιών και ηλικιωμένων στην πλατεία, στα καταστήματα εστίασης  ή στα παγκάκια με θέα τον Κορινθιακό.

Η δημοτική αρχή, από μέρα σε μέρα, προκειμένου να προλάβει την καλοκαιρινή περίοδο που η επισκεψιμότητα στον χώρο είναι μεγάλη όπως και οι φιλοξενούμενες εκδηλώσεις πολυάριθμες, ετοιμάζεται να λάβει αυστηρά μέτρα απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων και δικύκλων εκεί.

Συνεργάτες του δημάρχου, που επεξεργάζονται το παραπάνω σχέδιο, έλεγαν στην «ΠτΔ» ότι η σημερινή κατάσταση στην ιστορική πλατεία είναι «απαράδεκτη και αδικαιολόγητη», αφού πολύ κοντά η πόλη διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ και δεν απαιτείται η στάθμευση εντός του περίγυρου κι ανάμεσα στον κόσμο, κάτι που εκ τω πραγμάτων ελλοχεύει κινδύνους.

Προσεχώς, αυτό που κατά κύριο λόγο θα ρυθμιστεί είναι η εναλλακτική λύση για την είσοδο και το παρκάρισμα μονίμων κατοίκων σε πολυκατοικίες γύρω ή πολύ κοντά στην πλατεία. Μ’ αυτούς ο δήμος σκοπεύει να έρθει σε άμεση συνεννόηση, έχοντας ως σκοπό να τους εξασφαλίσει πλησίον χώρο στάθμευσης.

Επίσης, θα διευθετηθεί η φορτοεκφόρτωση και ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων σε συγκεκριμένες ώρες.

                  

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triagafilop@pelop.gr