Χατζηθεοδοσίου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, κατέθεσε σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο την αποτελεσματικότερη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεση της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αλλά προσθέτει ότι δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Πιο αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σίγουρα δείχνουν μία κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεση της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Οποιαδήποτε μείωση στη φορολογία δίνει “ανάσα” στις επιχειρήσεις, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που επίσης μειώνεται. Θετικό είναι επίσης ότι δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις. Το θέμα όμως είναι αν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είναι αρκετά για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Και νομίζω ότι δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν ακούσαμε κάτι για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες και που πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις.
Επίσης, αρκετά μέτρα χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και το ακριβές ύψος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Σίγουρα πρέπει να αναλυθούν περισσότερο τα μέτρα στήριξης απέναντι στην πανδημία και κυρίως το πώς οι αυξήσεις στο ρεύμα, τελικά δεν θα πλήξουν τα νοικοκυριά, τουλάχιστον στο βαθμό που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πάντως το θέμα του ενεργειακού κόστους επηρεάζει πολύ και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ καλά υπολογισμένες.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο την αποτελεσματικότερη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν, ώστε να χαράξει η οικονομία μας νέους αναπτυξιακούς δρόμους».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Στα Καλάβρυτα Χατζηνάσιος και Κορκολής ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
