Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ -Μετά τις καταγγελίες φοιτητών για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς
Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις που συνεχίζονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνώνται μία σειρά από αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις που συνεχίζονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνώνται μία σειρά από αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Υπό το φως καταγγελιών φοιτητών για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή να διεξαχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με διπλή στόχευση: αφενός κατά όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και αφετέρου κατά των πρυτανικών αρχών και των αρμόδιων οργάνων όσον αφορά τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.
Τα αδικήματα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας είναι – κατά περίπτωση – τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βια (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος.
Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το τέλος της «μάχης» με το καρπούζι: 4 έξυπνοι τρόποι για να το κόψετε σαν επαγγελματίας
Υδρόψυξη στους 45 βαθμούς: Η επανάσταση στο data center της NVIDIA
Η Ένωση Γυναικών Πάτρας στην «Κιβωτό της Αγάπης» ΦΩΤΟ
Αφρικανική σκόνη: Τι προκαλεί στο σώμα μας και ποιοι πρέπει να μείνουν σπίτι
Το πρώτο επίσημο trailer του Avengers: Doomsday είναι επιτέλους εδώ
