Αγρότες: Νέα μπλόκο σήμερα στο σημείο Κουρλαμπά – Ποια τα αιτήματα ΦΩΤΟ

Τι αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου σε ανακοίνωσή του.

Αγρότες

Πολλά είναι τα ανοικτά θέματα που έχουν συγκεντρωθεί για τον αγροτικό κόσμο στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδααυτού να είναι ανάστατη. Όπως επισημαίνουν το οικονομικό πλήγμα είναι μεγάλο και μόνο με αγώνα διαρκείας θα δοθούν λύσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου προχώρησε σε νέες κινητοποιήσεις, στου Κουρλαμπά, όπου ενώθηκε με άλλους συλλόγους και πραγματοποιεί μπλόκο στο σημείο.

Αγρότες

Όσον αφορά τα βασικά αιτήματα των αγροτών αυτά είναι τα εξής:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη βεβαιωμένη ακαρπία της ελιάς με ενίσχυση 200 ευρώ/ανά στρέμμα.

-Καμιά μείωση στην τιμή του γάλακτος, άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας με επιδοτούμενες ζωοτροφές, στελέχωση δημόσιων κτηνιατρείων, δωρεάν σήμανση ζώων.

Αγρότες

-Τέλος στο αίσχος των ανοιχτών τιμών και άμεση πληρωμή από τους εμπόρους, μεταποιητές, εξαγωγείς για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

-Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό-ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.

Αγρότες

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.