Ερύμανθος: Ωρα αποφάσεων για τα υπό κατάργηση τμήματα των δύο Λυκείων

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει την τελική του απόφαση για τα τμήματα των Λυκείων Φαρρών και Χαλανδρίτσας

Ερύμανθος: Ωρα αποφάσεων για τα υπό κατάργηση τμήματα των δύο Λυκείων

Ημέρα εξελίξεων και αποφάσεων, αφού αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την τύχη των μαθητών των Λυκείων Φαρρών και Χαλανδρίτσας, είναι η σημερινή, αφού -όπως έγραψε η «Π» την περασμένη εβδομάδα- δεν εγκρίθηκε κανένα ολιγομελές τμήμα στο σχολείο των Φαρρών και ειδικότερα Β΄ και Γ’ Λυκείου, αλλά ούτε και το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ τάξης όπως και τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης του Λυκείου Χαλανδρίτσας.

Είναι η πρώτη χρονιά που οι αρμόδιοι δεν μπορούν να εκφράσουν δημόσια την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία τους, σχετικά με το αν θα ανατραπεί η απόφαση κατάργησης των παραπάνω τμημάτων, κάτι που έγινε πέρυσι στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ερυμάνθου, με την παρόμοια «απειλή» να «νικιέται« μετά από έγκαιρες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής του Θόδωρου Μπαρή και της Διεύθυνσης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Το πρόβλημα φέτος, με την κατάργηση των τμημάτων, αναμένεται να επηρεάζει αρκετά την καθημερινότητα των μαθητών καθώς προέρχονται από μικρές κοινότητες και διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να μορφωθούν, οπότε σε περίπτωση οριστικοποίησης του μέτρου στα Λύκεια Φαρρών και Χαλανδρίτσας, αυτοί θα πρέπει καθημερινά να διανύουν τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα επιπλέον, καθημερινά, για να βρεθούν στο πλησιέστερο σχολείο της Πάτρας που έχει διαθέτει το τμήμα στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν, ενώ σε περίπτωση που επιλέξουν το Λύκειο Ερυμάνθειας η απόσταση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Το υπουργείο Παιδείας κοιτάζει ωστόσι τους αριθμούς μαθητών σε κάθε τμήμα και στις επίμαχες περιπτώσεις των δύο λυκείων του Ερυμάνθου αυτοί είναι αρκετά κάτω από το όριο των 10, όπως έχει επιβεβαιώσει στην«Π» ο διευθυντής της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας.

Σήμερα, σε κάθε περίπτωση, θα φανεί πάντως αν οι παρεμβάσεις των προηγούμενων ημερών προς την υφυπουργό Ζέτα Μακρή και τον γγ του υπουργείου Αλ. Κόπτση θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ