Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κοντά στους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών, μοίρασε δωροεπιταγές για σχολικά είδη

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμε δωροεπιταγές στα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων για την αγορά σχολικών ειδών.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κοντά στους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών, μοίρασε δωροεπιταγές για σχολικά είδη

Στήριξη στους μαθητές των 22 πυρόπληκτων χωριών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, προσέφερε σήμερα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities-IOCC.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμε δώρο-επιταγές αξίας €50 εκάστη στα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων για την αγορά σχολικών ειδών.

Με τη δωρεά αυτή συμβάλουν στα έξοδα που οι γονείς θα υποχρεωθούν να καλύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διανομή έγινε ταυτόχρονα την ημέρα του αγιασμού στα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Αρχαίας Ολυμπίας, Πλάτανου, Πελοπίου και Λάλα όπου φοιτούν οι μαθητές των 22 χωριών.

Παράλληλα προσφέρθηκαν στους μαθητές σχολικές τσάντες με βασικά σχολικά είδη και μάσκες προσώπου για την προστασία των μαθητών και δασκάλων δωρεά του Οργανισμού Human-Plus.

Η Ηλεία είναι ο πρώτος σταθμός των πρωτοβουλιών της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κοντά στους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών, μοίρασε δωροεπιταγές για σχολικά είδη

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που τέλεσε τους αγιασμούς στα σχολεία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και αναφέρθηκε στο ρόλο που η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων, τόσο στις πυρκαγιές του 2007 όσο και στις φετινές.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γωργιόπουλος μίλησε για τη συμβολή του ανθρωπιστικού οργανισμού IOCC και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», στις που κατά καιρούς πέρασε η περιοχή του και πρόσθεσε: «Αυτήν την αλληλεγγύη, την υποστήριξη των συμπατριωτών μας  και τη βοήθεια της Εκκλησίας μας την έχουμε ιδιαιτέρως ανάγκη. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά όπως και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας για τη συνεργασία τους, και να ευχηθώ σε όλους και ειδικότερα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους, καλή, δημιουργική και με ασφάλεια σχολική χρονιά!».

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ