Χούμους με αβοκάντο και σπανάκι

Υλικά

2 1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα

1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι

1 ώριμο αβοκάντο

Χυμό από ένα λεμόνι

1 κ. γλ. αλάτι

3 κ. σ. ελαιόλαδο

3 κ. σ. νερό

2 κ. σ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδου

1/2 κ. γλ. κύμινο

1/2 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προσθέστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.

Βήμα 2

Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα με λεία υφή.

Βήμα 3

Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λεμονιού εάν χρειαστεί.

Βήμα 4

Σερβίρετε με ελαιόλαδο, σουσάμι και φρέσκα βότανα.

Βήμα 5

Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε το εντός 3 ημερών.