Παραδοχή του Δήμου Πατρέων: 27 σχολεία σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια

27 σχολεία της Πάτρας στεγάζονται σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια σε διάφορα σημεία της πόλης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

σχολεία Φωτογραφία αρχείου

Στην παραδοχή ότι συνολικά 27 σχολεία της Πάτρας στεγάζονται σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια σε διάφορα σημεία της πόλης οδηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητιμού Κώστας Πετρόπουλος.

«Το μεγάλο και κρίσιμο αυτό πρόβλημα μπορεί και πρέπει να λυθεί συνολικά, ριζικά και οριστικά μόνο με τη σταδιακή κατασκευή κατάλληλων σύγχρονων δημόσιων κτιρίων από την αρμόδια Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές” (ΚΤΥΠ) και με την αξιοποίηση υπαρχόντων διαθέσιμων δημοτικών και δημόσιων κτιρίων» επισημαίνει.

Σύμφωνα με κ. Πετρόπουλο, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων έχει εκπονήσει σχετικό σχέδιο, έχει βρει λύσεις για τα 11 από τα εν λόγω ακατάλληλα κτίρια και τις προωθεί, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου και Γεωπληροφορικής (G.I.S) της Διεύθυνσης Πολεοδομικού & Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου αναζητά διαθέσιμους χώρους και για τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος επισημαίνει το πρόβλημα στο 54 – θέμα που ανέδειξε η «Π» και το pelop.gr – αλλά και σε πολλά άλλα νηπιαγωγεία, όξυνε η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, χωρίς σοβαρό και υπεύθυνο προγραμματισμό και κυρίως χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων αιθουσών.