Στην Ολυμπία απόγονος του Κουμπερτέν

Γάλλοι μαθητές μελετούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην Ολυμπία απόγονος του Κουμπερτέν Η Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν στο δημαρχείο

Τον τόπο που βρίσκεται η καρδιά του προγόνου της, Πιερ ντε Κουμπερτέν, του Γάλλου αριστοκράτη που εμπνεύστηκε την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, επισκέφθηκε η τρισέγγονή του Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν, που βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με 20 μαθητές από γυμνάσια του Παρισιού.

Ο λόγος ήταν η ερευνητική εκπόνηση μελέτης που θα αποτυπώνεται γλαφυρά η εξέλιξη των Αγώνων από το 1896 έως τη διοργάνωση στη γαλλική πρωτεύουσα το 2024.

Η αποστολή συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, εγκαινιάζοντας μια σχέση συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών για την προώθηση του Ολυμπισμού. Ο κ. Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντάς την, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή, τόνισε ότι ο Κουμπερτέν είναι για την Αρχαία Ολυμπία σπουδαία προσωπικότητα και υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει διάθεση συνεργασίας στην κατεύθυνση ανάδειξης και προώθησης των αξιών του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.
Η κ. ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν τον ευχαρίστησε για την υποδοχή και αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών, με βασικό σκοπό να μυήσει τους νέους μέσα από τη διασύνδεση της τέχνης με τον αθλητισμό, τη μεταλαμπάδευση και συνέχιση του οράματος με φρέσκιες ιδέες μέσα από τη νεολαία και την άρση κάθε αποκλεισμού ΑΜΕΑ και γυναικών στον αθλητισμό, πρωτοβουλία που στηρίζεται από Ολυμπιονίκες και μεγάλες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ