Θεσσαλονίκη: Ο 80χρονος καβγάδισε με τη σύζυγό του πριν τη σκοτώσει με μαχαιριές στην κοιλιά

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιεί η αστυνομία σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας, καθώς η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν ενδεικτική προηγηθείσας πάλης στην κουζίνα του διαμερίσματος.

80χρονος

Ένας έντονος καβγάς με πάλη φαίνεται ότι προηγήθηκε ανάμεσα στους δύο ηλικιωμένους, μέσα στο διαμέρισμα της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ο 80χρονος ξεκοιλιασει με το μαχαίρι την 87χρονη σύζυγό του.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιεί η αστυνομία σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας, καθώς η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν ενδεικτική προηγηθείσας πάλης στην κουζίνα του διαμερίσματος. Κατά την μακροσκοπική εξέταση της σορού από τον Ιατροδικαστή υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα προθανάτια και μεταθανάτια από νύσσον – τέμνων όργανο στην κεφαλή, στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα και σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ ο θάνατος επήλθε κατ’ εκτίμηση πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 80χρονος φαίνεται ότι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο μια ημέρα πριν σκοτώσει τη σύζυγό του. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο 80χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφάνιζε διαταραγμένη συμπεριφορά, ειδικά μετά από την νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Ο 80χρονος που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε ημιλυπόθυμος δίπλα στη νεκρή ηλικιωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άντρας που νοσηλεύεται στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, είναι εκτός κινδύνου και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ωστόσο – μέχρι εχθές το βράδυ – δεν έλεγε λέξη στους γιατρούς για το πώς έγινε το περιστατικό και τι συνέβη με τη σύζυγό του.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο ανιψιός του ζευγαριού ανησύχησε που δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και επισκέφτηκε το διαμέρισμα επί της οδού Σεφέρη 33 για να ελέγξει αν είναι καλά στην υγεία τους. Τότε, χρειάστηκε να σπάσει την πόρτα με τη βοήθεια ενός γείτονα και αντίκρισε νεκρή τη γυναίκα μέσα σε «λίμνη» αίματος με μια μεγάλη τομή στην κοιλιακή χώρα και τον σύζυγό της πεσμένο δίπλα της στην κουζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καρφωμένο στην κοιλιά της ηλικιωμένης βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ από τους διασώστες διαπιστώθηκε ότι έφερε κοψίματα στους καρπούς και τραύματα στο πρόσωπο, πιθανότατα με κάποιο αντικείμενο.

Τι λένε γείτονες

μια νεαρή κοπέλα που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία ανέφερε πως το προηγούμενο Σάββατο το μεσημέρι, η γυναίκα τής χτύπησε το θυροτηλέφωνο και έμοιαζε κλαμένη και τρομαγμένη.

Σύμφωνα με τη νεαρή, η 87χρονη δεν είχε τα κλειδιά της και «με ρώτησε αν μπορώ να της ανοίξω. Εγώ, όμως, επειδή ήμουν μόνη με μία φίλη μου στο σπίτι και φοβόμουν να ανοίξω σε αγνώστους, ζήτησα να έρθει αργότερα που θα ήταν εκεί οι γονείς μου, κάτι που δεν έγινε».

«Η γυναίκα ήταν τρομαγμένη, έκλαιγε και έλεγε “σας παρακαλώ, ανοίξτε μου” και φώναζε από κάτω. Εμείς, βγήκαμε στο μπαλκόνι και της ζητήσαμε να βγει λίγο πιο έξω από το θυροτηλέφωνο για να τη δούμε από το μπαλκόνι», ανέφερε.