Χατζηδάκης: Επαφές για οικονομία-ανάπτυξη – «Η Πάτρα είναι στην καρδιά μου»

Ο υπουργός σε λιμάνι και αγορά. Παραλειπόμενα από τη ΝΔ – Οι επαφές Χατζηδάκη, το Καρναβάλι και η νεροποντή

Χατζηδάκης

Γεμάτο σημειώσεις ήταν το μπλοκάκι του Κωστή Χατζηδάκη κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, μετά τη χοροεσπερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στο «Συμπόσιο».

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήταν παρούσα στην επιτυχημένη -τόσο οργανωτικά, όσο και από πλευράς συμμετοχής κόσμου- εκδήλωση και σας παρουσιάζουμε όλα όσα συγκράτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Χατζηδάκης

Αλέξης Κόρδας, Αντώνης Χαρβαλάκος, Μάριος Πραπόπουλος, Βέλβα Μητροπούλου, Φωκίων Ζαϊμης, Αντυ Μαγνησαλή, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Φάνης Νικολόπουλος, Σωτήρης Κόρδας

Χατζηδάκης

Το τραπέζι της Γεωργίας Ντάτσικα με τις Ελένη Πανίτσα, Χρυσούλα Σταθοπούλου, Σταματία Μιχαλιού, κ.ά.

Καταρχάς, ο Κ. Χατζηδάκης εντυπωσιάστηκε από την παρουσία των μελών και των φίλων της ΝΔ που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο «Συμπόσιο». «Με τέτοιο κόσμο είμαι σίγουρος ότι ο Νομός Αχαΐας θα παραμείνει μπλε και στις προσεχείς ευρωεκλογές» είπε από βήματος, αλλά και στα πηγαδάκια, ο «Τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας. Ο ίδιος είχε σύντομες συζητήσεις με τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες που έδωσαν «παρών» στην εκδήλωση (Φωκίων Ζαΐμης, Αννα Μαστοράκου, Γεωργία Ντάτσικα, Τάκης Αντωνόπουλος), ενώ αιφνιδιάστηκε ευχάριστα όταν είδε τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα να εμφανίζεται με αποκριάτικη αμφίεση.

Χατζηδάκης

Κώστας Σκιαδάς, Μαρία Φιλιππίδου, Βιβή Τζέλιου, Κώστας Σβόλης, Μαρία Λάκκα, Σοφία Φωτιάδου, Σαμψών Χαριτωνίδης, Μάνος Σουρής, Σοφία Λεβεντέλη, Μάχη Σιώρου

Χατζηδάκης

Εντζη Σταματάκη, Ελένη Μαρινάκη, Γιώργος και Σοφία Λάγιου, Δημήτρης Μαρινάκης, Αννα Μαστοράκου

Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την άφιξή του στο «Συμπόδιο» (επί της υποδοχής ο Αντώνης Κουνάβης)

Μάλιστα, ο Κ. Χατζηδάκης μπήκε αμέσως στο κλίμα κι ευχόταν σε όλους «Χρόνια πολλά!» και «Καλό Πατρινό Καρναβάλι!». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τα είπε και με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστα Σβόλη και τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο, ενώ εντυπωσιάστηκε από την παρουσία πλήθους υγειονομικών. «Η Πάτρα είναι πάντα στην καρδιά μου» ήταν το σχόλιο που έκανε, ενθυμούμενος τους δεσμούς του με την πόλη μας από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ (έκανε, μάλιστα, ειδικές αναφορές στον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Κώστα Ρηγόπουλο). Και κάτι τελευταίο: Η άφιξη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο «Συμπόσιο» έγινε ενώ είχαν ανοίξει οι ουρανοί, κάτι, όμως, που δεν έδειξε να πτοεί ούτε τον ίδιον ούτε κανέναν.

Σύνδεση λιμένα Πατρών – τρένου με κάθε τρόπο

Τα κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών επισκέφτηκε, χθες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, όπου είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ ΑΕ Παναγιώτη Αναστασόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας του λιμένα, την υποδομή, τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Επιπλέον αναλύθηκε το πλάνο του Οργανισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα, όπως αυτό της mega yacht μαρίνας, καθώς και του Dry Berth στον νότιο λιμένα. Στη συνέχεια συζητήθηκε η εθνική σημασία των προσπαθειών της χώρας για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και την ανάγκη της Πάτρας να αποτελέσει το λιμάνι μας, τη βάση στήριξης για το όλο εγχείρημα.

Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Παναγιώτη Αναστασόπουλο

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον Οργανισμό και υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τα απαραίτητα βήματα, ώστε το λιμάνι της Πάτρας να αποκτήσει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο στον χάρτη της λιμενικής βιομηχανίας.

Ο κ. Αναστασόπουλος δεν δίστασε όμως να εκφράσει και την αγωνία του για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού με την υπόλοιπη χώρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Το λιμάνι της Πάτρας πρέπει να συνδεθεί σιδηροδρομικά με την υπόλοιπη χώρα ΧΘΕΣ! Με όποιον τρόπο. Αλλιώς θα χάσουμε κάθε ευκαιρία και σαν λιμάνι, αλλά πολύ περισσότερο σαν πόλη». Αγωνία, την οποία ο κ. Χατζηδάκης μοιράστηκε, καθώς κάθε μέρα που περνάει είναι και μια χαμένη ευκαιρία για το λιμάνι της Πάτρας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Σοβαρά αλλά σταθερά ο φοιτητής – Μέτρα πρόληψης στον πανεπιστημιακό πληθυσμό

Πέθανε ο άνδρας που πυροβόλησαν στο κεφάλι στο κέντρο της Αθήνας

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών – Συγκίνηση στο δημαρχείο ΦΩΤΟ

Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Πού θα φτάσει – Δείτε παραδείγματα