Δυτική Αχαΐα: Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο

Πέρασε με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση του δημάρχου Γρήγορη Αλεξόπουλου και πλέον η διαδικασία μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Δυτική Αχαΐα

Επιβεβαίωση του πρόσφατου ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» σχετικά με τα σημαντικά έργα που προγραμματίζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ώστε να αλλάξει η εικόνα του παραλιακού μετώπου, καθώς πέρασε με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση του δημάρχου Γρήγορη Αλεξόπουλου και πλέον η διαδικασία μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Μέσα, λοιπόν, από το Στρατηγικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) «Παράλιου μετώπου Αχαΐας και Ηλείας», που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα» 2021-27 και από πόρους ΕΣΠΑ, με τα κυριότερα από αυτά να αφορούν την:

• Ανάπλαση του κτιρίου των Αποθηκών ΑΣΟ, τη μετατροπή τους σε βιοκλιματικό πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
• Ανάπλαση της παραλίας Κάτω Αχαΐας και διασύνδεση με την πόλη της Κάτω Αχαΐας, μέσω της θέσης «Σπάσμα».
• Κατασκευή 5 «έξυπνων» διαβάσεων πεζών σε κρίσιμα σημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
• Διαμόρφωση 4 χώρων στάθμευσης αυτόματης λειτουργίας στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και στην πολυσύχναστη παραλία της Καλογριάς.

Ο Γρήγορης Αλεξόπουλος κατά την εισήγησή του επεσήμανε: «Η στρατηγική της ΟΧΕ που παρουσιάζουμε είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων. Πρόκειται για ένα κείμενο στρατηγικής που βρίσκεται υπό τη διαχειριστική ευθύνη της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα» 2021-27, η οποία διαμορφώνει τη μεθοδολογία και τα συνολικά κριτήρια επιλογής των πράξεων και προβαίνει στην κατάρτιση, έκδοση και δημοσίευση της πρόσκλησης προς τους δήμους».