Ινδονησία: 28 οι νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις
Επί ώρες καταρρακτώδης βροχή έπληττε το δυτικό τμήμα της Σουμάτρα.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έπληξαν το δυτικό τμήμα της Σουμάτρα στην Ινδονησία προκάλεσαν τραγικές συνέπειες, με 28 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, και 4 αγνοούμενους.
«Συνολικά 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εξακολουθούμε να αναζητούμε άλλους τέσσερις που αγνοούνται», δήλωσε ο Αμπντούλ Μάλικ επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης.
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγκάμ και Τανάχ Ντάταρ στο δυτικό τμήμα της Σουμάτρα περίπου στις 22:30 χθες το βράδυ (τοπική ώρα,μ 18:30 ώρα Ελλάδας).
Επί ώρες καταρρακτώδης βροχή έπληττε την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν ξαφνικές πλημμύρες και κρύα λάβα να κυλήσει από το βουνό Μαράπι, ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στη δυτική Σουμάτρα.
#WATCH: Deadly Flash Floods and Cold Lava Flow Ravage West Sumatra#FlashFloods #ColdLava #WestSumatra #Indonesia #Disaster #TrimFeed #Breaking #News #TrimFeed #WorldNews #DailyNews #BreakingNews #TrimFeedNewsUpdate #TrimFeedNews pic.twitter.com/6GJucbyw79
— TrimFeed (@trimfeed) May 12, 2024
Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (BNPB) ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές 84 κατοικίες και 16 γέφυρες, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούνται βαρέα μηχανήματα για να ανοίξουν οι δρόμοι.
Σύμφωνα με το iefimerida, η κρύα λάβα είναι ένα μείγμα από διάφορα υλικά που προέρχονται ένα ηφαίστειο: στάχτη, πέτρες, άμμος. Με τη βροχή αυτά τα υλικά αναμιγνύονται και ρέουν από τον κρατήρα.
Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνές στην Ινδονησία στη διάρκεια της εποχής των βροχών. Τον Μάρτιο τουλάχιστον 26 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από κατολίσθηση στο δυτικό τμήμα του νησιού Σουμάτρα.
Διαβάστε επίσης:
Eurovision 2024: «Χαντάκωσαν» τη Μαρίνα Σάττι οι επιτροπές, πώς ψήφισε ο κόσμος
Πάτρα: «Εξαφανίζεται» η παραλία του Έλους Αγυιάς, μέτρα προσωρινά και φέτος από το Δήμο
Πανελλήνιες 2024: Δείτε το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Μητσοτάκης στην Milliyet: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν»
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
Εντυπωσίασε το Χορευτικό Τμήμα στο Σκεπαστό Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Η Google δοκιμάζει αρχική σελίδα χωρίς κουμπί αναζήτησης τι το αντικαθιστά
Το νέο Viral σύνθημα του Νίκου Κοκκίνη για τον Κρίνο Αχαΐας ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Το WhatsApp λύνει επιτέλους ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα στο iPhone
