Ο Christian Louboutin και ο Pierre Yovanovitch δημιούργησαν εννέα καρέκλες που «φορούν» ψηλοτάκουνα

Εννέα καρέκλες που «φορούν» ψηλοτάκουνα δημιούργησε ο Christian Louboutin με τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Yovanovitch.

Christian

Εννέα καρέκλες που «φορούν» ψηλοτάκουνα δημιούργησε ο Christian Louboutin με τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Yovanovitch.

Οι δυο τους εντυπωσίασαν με τις εννέα καρέκλες από ξύλο δρυός των οποίων τα μπροστινά πόδια είναι σχεδιασμένα σαν γυναίκεια και μάλιστα φορώντας τακούνια με κόκκινες σόλες -χαρακτηριστικό του Christian Louboutin.

Σύμφωνα με το Dezeen, η ιδέα για τα γυναικεία πόδια προήλθε από γυναίκες μούσες από όλη την ιστορία, τη μυθολογία και τον κινηματογράφο, πρόκειται για τις Dita, Josefina, Syrena, Nefertari, Zenobie, Radicalla, Morphea, Metropolissa και Pompadour.

 


«Μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω γυναικεία πόδια ως μπροστινά πόδια μιας καρέκλας και έπειτα σκέφτηκα να συνεργαστώ με τον Christian Louboutin», δήλωσε ο Yovanovitch μιλώντας στο Dezeen. «Με την ενθουσιώδη αποδοχή του, επεκτείναμε συλλογικά την ιδέα και κατασκευάσαμε καρέκλες που αντιπροσωπεύουν εμβληματικές γυναίκες».

 


Η καρέκλα Nefertari, που πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα της αρχαίας Αιγύπτου Νεφερτάρι, «φοράει» χρυσές-μπρούτζινες γόβες στα πόδια, ενώ η Zenobie είναι ένας φόρος τιμής στη βασίλισσα της Παλμύρας του τρίτου αιώνα στη σύγχρονη Συρία με μια ζώνη από τιρκουάζ πέτρες γύρω από τα μπροστινά πόδια της.