Ελλάς-Γαλλία συμμαχία σε έδαφος Ελαιώνα! – Μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής στο Αίγιο

Ώρες που μπορεί το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση στο Αίγιο είναι καθημερινά 10:30 – 13:30 και 18:30 – 20:30 ως τις 24 Μαΐου.

Αίγιο

Μια πραγματικά ιδιαίτερη και ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Συνδυασμοί» φιλοξενείται από προχθές στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο. Τα εγκαίνιά της έγιναν το Σάββατο.

Σε αυτή την έκθεση, η Αλίκη Τσιατά από την Ελλάδα και ο Jeff Dolbeau από τη Γαλλία συνδυάζουν χρώματα, τεχνικές, υλικά και έμπνευση χωρίς κάποιο συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να σμίξουν τη διαφορετικότητα της κουλτούρας τους.

Η Αλίκη και ο Jeff μένουν εδώ και δύο χρόνια μόνιμα στον Ελαιώνα! Χωρίς να τους συνδέει κάτι με την Αιγιάλεια!

Η κ. Τσιατά αποκάλυψε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ποιος καλός άνεμος τους έφερε στην περιοχή:

«Στην Αιγείρα ερχόμουν πολλά χρόνια για να επισκεφτώ μια εξαδέλφη μου που ζούσε και εργαζόταν εδώ ως γιατρός. Αρα γνώριζα την περιοχή και την είχα αγαπήσει. Οταν αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου Jeff να κατοικήσουμε μακριά από την Αθήνα, η πρώτη μου σκέψη ήταν η Αιγιάλεια. Σταθήκαμε τυχεροί και βρήκαμε σπίτι στον Ελαιώνα. Με την έκθεση ζωγραφικής θέλουμε να μας μάθει ο κόσμος της περιοχής και να τον μάθουμε κι εμείς. Να περπατάμε στον δρόμο και να λέμε πολλές καλημέρες».

Ο Jeff Dolbeau γεννήθηκε στην Τουρ της Γαλλίας. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως φωτογράφος, αλλά πάντα ζωγράφιζε. Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει συνεχώς, παίρνοντας έμπνευση από τη φύση και τα τοπία της Ελλάδας όπου κατοικεί.
Στη χώρα μας έχει κάνει επίσης μια ατομική έκθεση με θέμα τα μανιάτικα τοπία.
Υλικά που χρησιμοποιεί είναι τα λάδια και τα ακρυλικά σε καμβά και ακουαρέλα.

Η Αλίκη Τσιατά γεννήθηκε στον Πειραιά. Πάντα ζωγράφιζε και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Πειραματίζεται σε νέα υλικά και στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει έργα σε λαμαρίνα και πλαστικές επιφάνειες με ακρυλικά, παστέλ και μελάνια σε χαρτί.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως την Παρασκευή 24/5.

Ωρες που μπορεί το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση είναι καθημερινά 10:30 – 13:30 και 18:30 – 20:30.

Παρεμπιπτόντως, η Αλίκη Τσιατά έχει και συγγραφικές ικανότητες. Εχει εκδώσει δύο βιβλία τα οποία θα παρουσιάσει την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου στις 11.30 το πρωί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο.