27ος Μουσικός Μάιος: 5 ημέρες, 5 συναυλίες, 10 μουσικοί, 16 έργα και 1 ομιλία

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

27ος

Ο 27ος Μουσικός Μάϊος που διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και το Ίδρυμα Ι. &. Ε. ΤΟΠΑΛΗ, ολοκληρώνεται με σολιστικά έργα, ντουέτα και τρίο, σε πέντε  συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 24 έως και την Τρίτη 28 Μαΐου. Αναλυτικά το πενθήμερο πρόγραμμα αφορά:

1. Παρασκευή 24 Μαΐου, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ερμηνεύει στην κιθάρα έργα των, J.S. Bach, S.L. Weiss, I. Albeniz, C. Domeniconi, Τίμου Γεννάτου.

2. Σάββατο 25 Μαΐου, ο Μιχάλης Ραμός στο φλάουτο, ο Νάσος Μαρτζούκος στο βιολί και ο Σπύρος Κουτσουβέλης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των, J.S. Bach, C. Saint-Saens, F. Poulenc, E. Elgar, Βασιλικής Φιλιππαίου.

3. Κυριακή 26 Μαΐου, η Κλεοπάτρα Κυρτάτα στο φλάουτο, ο Σταύρος Παργινός στο τσέλλο και η Κατερίνα Τοπαλίδου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των, M. Bonis, L. Farrenc, C. Chaminade, σε ένα αφιέρωμα στη γυναικεία δημιουργία του 19ου-20ου αιώνα. Η συναυλία είναι συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

4. Δευτέρα 27 Μαΐου, η Βασιλική Φιλιππαίου θα δώσει διάλεξη με θέμα “Η γλώσσα της Μουσικής”.

5. Τρίτη 28 Μαΐου, Η Αγγελική Σύρρου θα δώσει ρεσιτάλ Κλαρινέτου ερμηνεύοντας έργα των, K. Kurpinski, C.M.von Weber, M. Arnold. Στο πιάνο τη συνοδεύει η Νίνα Μεταξά.

Όλες οι εκδηλώσεις του Μουσικού Μαΐου ξεκινούν στις 9μ.μ. με είσοδο ελεύθερη και θα γίνουν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7.