Πάτρα: Στις κάλπες με νέο καταστατικό οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με πέντε βασικές αλλαγές προσέρχονται στην κάλπη στις 18 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

εκπαιδευτικοί

Με το νέο καταστατικό που προβλέπει πέντε βασικές αλλαγές προσέρχονται στην κάλπη στις 18 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας προκειμένου να εκλέξουν τη νέα τους διοίκηση.

Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι τόσο για το ΔΣ του Συλλόγου όσο και για τις θέσεις των αντιπροσώπων στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας θα πρέπει να καταθέσουν υποψηφιότητα έως τις 3 Ιουνίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε οκτώ εκλογικά τμήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Στρούμπειο) από 11π.μ. μέχρι 5μ.μ.

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπει το νέο καταστατικό είναι οι εξής:

α) Αλλαγή του ονόματος του συλλόγου από Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΑΤΡΑΣ».

β) Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου μετατρέπεται από ένα έτος σε διετή θητεία.

γ) Το διοικητικό συμβούλιο θα διοικείται από 11 και όχι από 9 μέλη.

δ) Για την εκλογή για τη συγκρότηση σε σώμα για τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου που απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΔΣ γίνεται η εξής αλλαγή: Αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κατά την πρώτη συνεδρίαση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε άλλες συνεδριάσεις, που κάθε φορά αποφασίζονται από τα μέλη του ΔΣ, σε καμία όμως περίπτωση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 ημέρες από την πρώτη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο δίνεται λύση ώστε να μην μπορεί να μείνει για πολλές μέρες ασυγκρότητο το ΔΣ.

ε) Τα στελέχη εκπαίδευσης δεν έχουν δικαίωμα εκλογής στο ΔΣ του Συλλόγου όσο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή . Από αυτό εξαιρούνται οι διευθυντές-ντριες δημοτικών σχολείων καθώς και οι προϊστάμενοι-νες νηπιαγωγείων οι οποίοι έχουν κανονικά το δικαίωμα και του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.