Πάτρα: Ασφαλιστικά μέτρα κατά πλανόδιου μουσικού!

Το άγνωστο δράμα του 71χρονου Βορειοηπειρώτη καλλιτέχνη

Πάτρα

Μετά την Αστυνομία, τα περιπολικά και τους… μοτοσικλετιστές της Ομάδας Δίας, τώρα του απέστειλαν και… εξώδικο με ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην ξαναπαίξει μουσική στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου!

Ο λόγος, για τον Βορειοηπειρώτη σαξοφωνίστα Κώστα Μαλκά, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο τριών περιοίκων, ενός δικηγόρου και δύο επαγγελματιών, οι οποίοι διατηρούν τα γραφεία τους πέριξ του χώρου που συνηθίζει να παίζει προς βιοπορισμό, ο φτωχός πλανόδιος μουσικός!

Επικαλούμενοι σοβαρή ενόχληση και αδυναμία ασκήσεως των εργασιών τους, αξιώνουν να παύσει ο 71χρονος μουσικός να παίζει μουσική στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με την Ασκληπιού και σε απόσταση 50 μέτρων από το συγκεκριμένο σημείο, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται!

Αντιθέτως, άλλοι επαγγελματίες και καταστηματάρχες που βρίσκονται στη μελωδική ακτίνα του σαξοφωνίστα, όχι μόνο δεν ενοχλούνται από τη μουσική του, αλλά τον ενθαρρύνουν να παίζει «για να ομορφαίνει την καθημερινότητα της πόλης» όπως αναφέρουν.

Ας σημειωθεί ότι κατά μήκος του πεζοδρόμου της Ρήγα Φεραίου, αλλά και σε αυτόν της Αγίου Νικολάου, παίζουν και άλλοι πλανόδιοι μουσικοί και είναι, ίσως, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στην Πάτρα με μουσικό του δρόμου. Και ενδεχομένως, η έκβαση αυτών των ασφαλιστικών μέτρων, να αποτελέσει πρόκριμα και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Οι τρεις ενάγοντες, στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εναντίον του Κώστα Μαλκά, παρουσιάζουν μια κατάσταση δραματική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η επαγγελματική τους καθημερινότητα έχει γίνει αβίωτη! Μάλιστα αναφέρουν ότι ο μουσικός «κάνει μια συναυλία σχεδόν κάθε μέρα, κάτω από τα γραφεία μας» και συμπληρώνουν ανάμεσα στα άλλα ότι «καθιστά την εργασία μας και την απασχόλησή μας με τις υποθέσεις των πελατών των γραφείων μας, αλλά και τη συνομιλία και την επικοινωνία με τους πελάτες μας αδύνατη, προσβάλλει την προσωπικότητά μας και δη την επαγγελματική μας ελευθερία…»

Την ίδια ώρα, ο φτωχός σαξοφωνίστας ζει ένα δράμα: Εχοντας 75% αναπηρία, πρόκειται την προσεχή Τρίτη να εισαχθεί στο νοσοκομείο “Άγ. Ανδρέας” για ένα κρίσιμο στεφανιογράφημα, έχοντας τη μία καρδιακή αρτηρία βουλωμένη κατά 100% και την άλλη, κατά το ήμισυ, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για «κρίσιμη κατάσταση»…

Πάτρα