Το 2024 ζούμε αθλητικές μέρες του 2004

2004

Εχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να θυμάται με μεγάλη χαρά το καλοκαίρι του 2004, όπου η αθλητική Ελλάδα ανέβηκε στα ουράνια, όχι μία, αλλά πολλές φορές.

Η αρχή έχει γίνει με το έπος της Πορτογαλίας με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και κατέκτησε το euro 2004 βγάζοντας όλη την  Ελλάδα στους δρόμους.

Η συνέχεια ήρθε τον Αύγουστο του 2004, όπου η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής με την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Εκτός όμως από το οργανωτικό κομμάτι, η Ελλάδα είχε πολλούς λόγους να χαμογέλα και για τις αθλητικές της επιτυχίες, γιατί η χώρα μας συνολικά κατέκτησε 16, έξι χρυσά, έξι ασημένια και 4 χάλκινα.

Μιλάμε για την καλύτερη επίδοση της χώρας μας σε επίπεδο σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.

Ήταν ένα αθλητικό καλοκαίρι όπου οι έλληνες είχαν βγει στους δρόμους να πανηγυρίσουν πολλές φορές και είχαν καταφέρει να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μετά από 20 χρόνια, τολμώ να πω ότι η σπουδαία επιτυχία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με την κατάκτηση της ευρωλίγκα στο Βερολίνο και η ιστορική επιτυχία της ομάδας ποδόσφαιρου του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του confrerence league για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδόσφαιρου, μου θύμισα κάτι από εκείνο το καλοκαίρι.

Είδα με διαφορά λίγων ημερών βγαίνουν χιλιάδες οπαδοί στο δρόμο και να πανηγυρίζουν την επιτυχία της ομάδας βάζοντας και πάλι τον ελληνικό αθλητισμό στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Μακάρι, αυτή η διπλή αθλητική επιτυχία των αιωνίων να αποτελεί το «ορεκτικό» ενόψει των ολυμπιακών αγώνων που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου στο Παρίσι και οι επιτυχίες των αθλητών μας αναγκάσουμε να πανηγυρίσουμε στις πλατείες.

ΥΓ.: Μπορεί σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες να έχουμε ισχνή παρουσία αθλητών από την Πάτρα, όμως η συμμετοχή της δικής μας Νόρας Δράκου θα γράψει ιστορία, καθώς μπει στο πάνθεον του αθλητισμού της Πάτρας.

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού θα συμμετάσχει για 4η φορά σε ολυμπιακούς αγώνες και θα γίνει η μοναδική πατρινή αθλήτρια που το έχει καταφέρει.