Πάτρα: Χαρά και συγκίνηση στα εγκαίνια των νέων γραφείων της «Φλόγας» ΦΩΤΟ

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής γράφτηκε ο επίλογος μιας πολύ όμορφης ιστορίας που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή στην υποδοχή του παιδιού της «ΦΛΟΓΑΣ» και παραολυμπιονίκη Νικόλα Παπαγγελή στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα

Μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αγάπη βίωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων, οι γονείς, τα παιδιά και οι φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου γραφείου του Τμήματος Πάτρας.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής γράφτηκε ο επίλογος μιας πολύ όμορφης ιστορίας που ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή στην υποδοχή του παιδιού της «ΦΛΟΓΑΣ» και παραολυμπιονίκη Νικόλα Παπαγγελή στην πλατεία Γεωργίου που ήρθε ποδηλατώντας από την Αθήνα στην Πάτρα μεταφέροντας το μήνυμα της «ΦΛΟΓΑΣ». Στη διάρκεια αυτής η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδη εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί ένα γραφείο σε ισόγειο χώρο για την ΦΛΟΓΑ της Πάτρας. Παρών ήταν ο φίλος της «ΦΛΟΓΑΣ» Αντώνης Χαροκόπος ο οποίος δείχνοντας τη διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου είπε «η διοικήτρια έχει τη λύση».

Πάτρα

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια

Και η λύση ήταν η παραχώρηση μετά από εισήγηση της κ. Ρηγοπούλου με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου του ακινήτου στην οδό Κανάρη 40 (και Μαιζώνος) όπου εδρεύει πλέον το γραφείο του Συλλόγου.

Η ανακαίνιση του χώρου, διότι ήταν εγκαταλελειμμένος επί δεκαετίες, καθώς και η επίπλωσή του έγινε αποκλειστικά με δωρεές, προσφορές και εθελοντική εργασία.

Πάτρα

Συγκινητική ήταν η εκδήλωση των εγκαινίων

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μέρος του έργου του Συλλόγου επισκεπτόμενος τους ξενώνες και να συμμετάσχει στην ετήσια απολογιστική συνέλευσή του, διέθεσε τα χρήματα για την ανακατασκευή του χώρου. Την τεχνική επίβλεψη είχε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Καραμανδανείου, Φώτης Δημακόπουλος με τη συνδρομή των: Γιώργου Θανόπουλου (γύψινες κατασκευές – βαψίματα), Νίκου Μπινιέρη (μάρμαρα), Βασίλη Κοσμά (ξυλουργός). Ο ηλεκτρολόγος Κωνσταντίνος Τζουράς πρόσφερε ηλεκτρολογικές εργασίες.

Πάτρα

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή

Κι όταν έφτασε η ώρα του εξοπλισμού και της επίπλωσης προχώρησαν σε γενναίες προσφορές οι επιχειρηματικές οικογένειες Αλέκου Καρκούλια, Σταύρου Φραγκιά, Σταύρου Μαλλιώρη.

Επίσης το Σωματείο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» με επικεφαλής την εκπρόσωπό του στην Πάτρα, Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη που ποικιλοτρόπως στηρίζει το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» και τα παιδιά της προχώρησε στην αγορά των επίπλων.

Τον κατάλογο των δωρητών συμπληρώνουν η οικογένεια Κωνσταντίνου και Βούλας Μπακαλάρου και η Ελένη Θεοδωροπούλου.

Πάτρα

Η κ. Τρυφωνίδη βραβεύει την Ασπασία Ρηγοπούλου

Η «ΦΛΟΓΑ» Πάτρας έχει βρει επίσης στο πρόσωπο του καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολο Βανταράκη έναν θερμό υποστηρικτή. Μέσω του προγράμματος OACCUS που αφορά τους επιβιώσαντες από καρκίνο, ανέδειξε τις ανάγκες των παιδιών που αναμετρήθηκαν με το θηρίο και εξασφάλισε τη δωρεάν άθλησή τους.
Στη νέα της γειτονιά η «ΦΛΟΓΑ» βρήκε καινούργιους φίλους που της άνοιξαν μία ζεστή αγκαλιά. Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Γιάννης Λοτσάρης έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν και απλόχερη κάλυψη σε γλυκίσματα των δράσεων του Συλλόγου. Τη φωτογραφική κάλυψη των εγκαινίων πρόσφερε ο κ. Παναγιώτης Ανθόπουλος που χρόνια τώρα αποθανατίζει δωρεάν τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ η ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης ήταν μια προσφορά του κ. Γιώργου Αδαμόπουλου.

Πάτρα

Η βράβευση του Γιάννη Καρβέλη

Η οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» ευχαριστεί όλους όσοι βρίσκονται κοντά της και ενισχύουν το πολύπλευρο έργο της. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρυφωνίδη τις ημέρες αυτές η «ΦΛΟΓΑ» προχωρά σε μία ακόμα δωρεά εξοπλισμού αξίας 1.179.302 στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία στα οποία πληρώνει επίσης τους μισθούς 17 γιατρών, βιολόγων, νοσηλευτών κ.ά. για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των παιδιών.

Πάτρα

Η Μαρία Μανουσάκη με τις εθελόντριες της ΦΛΟΓΑΣ Πάτρας Αγγελική Ζαφείρη, Μαρίτσα Λιότου, Βίλλυ Φωτοπούλου

Η οικογένεια της «ΦΛΟΓΑΣ» στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων και του αγιασμού που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, τίμησε την κ. Ρηγοπούλου, τον κ. Καρβέλη, τον κ. Καρκούλια, τον κ. Φραγκιά, την κ. Μανουσάκη και τον κ. Βανταράκη με ένα εκπληκτικό και συμβολικό έργο που ζωγράφισε η Ευθαλία την περίοδο που φιλοξενούνταν στους ξενώνες της «ΦΛΟΓΑΣ».

Πάτρα

Ο Απόστολος Βανταράκης με τη Δήμητρα Αλυσανδράτου παιδί της ΦΛΟΓΑΣ και φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Τη ζεστή και συγκινητική εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους φορείς και συμπολίτες που στηρίζουν χρόνια το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ». Μεταξύ αυτών οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης, η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου, η πολιτευτής Ολυμπία Λόη, εκπρόσωπος του σπιράλ, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Νατάσσα Βαρβαρήγου, εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κόσμου, των Συλλόγων: ΚΕΔΜΟΠ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ, Φλέβα Ζωής, ΜΑΧΗΤΕΣ, Άλμα Ζωής, Ζωή Γλυκιά, Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-Τμήμα Πάτρας, Ρευματοπαθών, Νόσος του Κρον, Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών, Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου, ογκολογικού ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας καθώς και εκπρόσωποι από τα Τμήματα της «ΦΛΟΓΑΣ» σε Ναύπακτο και Αγρίνιο.

Πάτρα

Συγκινητική παρουσία της γιατρού Άννας Σπηλιωτακάρα που είχε διαγνώσει παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ και χρόνια στηρίζει το έργο της. Εδώ με τον Αντώνη Χαροκόπο

 

Πάτρα

Ο Φώτης Δημακόπουλος με την Ράνια Σπυροπούλου της ΦΛΟΓΑΣ