Στην πρώτη στραβή θα του την πέσουν

Τα δεδομένα και οι προθέσεις του Μάκη Γκαγκάτση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

στραβή

Ας υποθέσουμε ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει τις καλύτερες προθέσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οτι θέλει να κάνει πράγματα, να επαναφέρει τη χαμένη του αξιοπιστία, να βελτιώσει τη διαιτησία και άλλα πολλά.

Πώς θα γίνουν όλα αυτά έχοντας δίπλα του όλους τους «μεγάλους», μαζί του (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός) και απέναντι (ΑΕΚ – Παναθηναϊκός); Πάντα αυτό είναι το πρόβλημα. Κανένας πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είναι ποτέ ανεξάρτητος, όλοι έχουν «βαρίδια» που δεν μπορούν να διαχειριστούν καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τη δύναμή τους. Ο Γκαγκάτσης προέρχεται από τον ΠΑΟΚ, είναι ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη «στραβή», θα βγει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και θα «κράζουν».

Αν υπάρχει κάτι θετικό, αυτό είναι πως είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και δεν έχει καμία σχέση με τον Τάκη Μπαλτάκο. Σωστές ή λάθος, ο Γκαγκάτσης θα παίρνει τις αποφάσεις και όχι ο CEO, ούτε τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες που μειώνονται συνεχώς και τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις.