Μίλτο Τεντόγλου σταμάτα και κόψε την…πλάκα! ΒΙΝΤΕΟ

Τεντόγλου

Ζούμε την εποχή που ένας Έλληνας αθλητής, σε ένα από τα κορυφαία σε δημοφιλία αθλήματα του στίβου, που θεωρείται ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων κάνει…πλάκα στους αντιπάλους του!

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου αυτή τη φορά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη δεν…περίμενε το τελευταίο άλμα για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Το κέρδισε από την πρώτη του προσπάθεια όταν «πέταξε» στα 8,42 μ.

Του αρκούσε αυτή η επίδοση, που όταν την έκανε αποτελούσε την κορυφαία φέτος στον κόσμο και ρεκόρ αγώνων, για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όμως ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλλες τέσσερις φορές στη Ρώμη ρεκόρ αγώνων! Διαδοχικά οι.πτήσεις του ήταν στα 8,45 μ., στα 8,49 μ. και δύο φορές στα 8,65 μ.!

Απίθανα πράγματα από έναν απίθανο πρωταθλητή, που μας κάνει να χαιρόμαστε όχι γιατί σε κάθε αγώνα, σε κάθε διοργάνωση πιστοποιεί ότι είναι κορυφαίος, αλλά γιατί παραμένει σεμνός και ταπεινός!

Γιατί χειροκροτεί τους αντιπάλους του ακόμη και όταν αυτοί επιχειρούν να τον κερδίσουν, το έκανε στη Ρώμη στην τελευταία προσπάθεια του νεαρού Ιταλού, Ματία Φουρλάνι (2ος με 8,38 μ.), το έκανε στο παρελθόν και σε άλλες διοργανώσεις, θα το κάνει και στο μέλλον γιατί έτσι του αρέσει! Γιατί (μας) αρέσει ο δικός του τρόπος, γιατί είναι τυπάρα και αθληταράς!

Γιατί έχει άποψη, γιατί πάντα την καταθέτει, γιατί δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομά τους,  γιατί απλώς είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.