Πάτρα: Με πρωτόκολλο για Ολυμπιακούς Αγώνες το Παγκόσμιο Muaythai

Το 90% του έμψυχου δυναμικού της Ασφάλειας έχει διατεθεί για την επιτήρηση αθλητών και συνοδών

Πάτρα

Το πρωτόκολλο ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εφαρμόζει η Ασφάλεια της Πάτρας για να μην παρατηρηθεί το παραμικρό παρατράγουδο κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Muaythai, που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» και ολοκληρώνονται την προσεχή Τρίτη.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα, αν λάβουμε υπόψη τη συνεχή κίνηση των περιπολικών της ΕΛΑΣ, που συνοδεύουν τα μέλη των εθνικών αποστολών από τα ξενοδοχεία της διαμονής τους στο γυμναστήριο και αντίστροφα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% του έμψυχου δυναμικού της Ασφάλειας έχει διατεθεί για την επιτήρηση των αθλητών και των συνοδών τους. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στην αποφυγή ανεπιθύμητων πιθανώς συναντήσεων, μεταξύ εκπροσώπων από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, καθότι στους αγώνες μετέχουν αφενός Ρώσοι και Ουκρανοί, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, αλλά και Τούρκοι. Εχει δε, ληφθεί μέριμνα να διαμένουν σε διαφορετικά ξενοδοχεία της Πάτρας και της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, από πηγές της Ασφάλειας τονιζόταν ότι «ο βαθμός δυσκολίας των τωρινών μέτρων είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο, όταν είχαν διεξαχθεί το 2004 στην Πάτρα οι αγώνες ενός ομίλου ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Στο μεταξύ, με αφορμή τη διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών στον «Τόφαλο», η Πάτρα έχει μετατραπεί το τελευταίο δεκαήμερο σε σταυροδρόμι μυστικών αστυνομικών και πρακτόρων!

Από τις 75 εθνικές αποστολές, τουλάχιστον οι μισές συνοδεύονται από έναν ή περισσότερους άνδρες ασφαλείας, που φυσικά περνούν απαρατήρητοι από τον φίλαθλο κόσμο.

Στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη η συνεργασία με τις Αρχές ασφαλείας της Πάτρας είναι αγαστή, αν και δεν έχει προκύψει η ανάγκη της αντιμετώπισης κάποιου σοβαρού περιστατικού.

Οπως είναι ευνόητο, τα άγρυπνα μάτια της ΕΛΑΣ είναι στραμμένα σε 6 ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι αποστολές των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Τα εν λόγω ξενοδοχεία φυλάσσονται όλο το 24ωρο, ενώ στα υπόλοιπα γίνεται επιτήρηση εκ περιτροπής, από περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή της διαμονής των αθλητών και των συνοδών τους, τα μέτρα ασφαλείας θα τηρηθούν σε ύψιστο βαθμό. Ο κύριος φόβος της ΕΛΑΣ προέρχεται από το «μέτωπο» Ισραήλ-Παλαιστίνης, επειδή έχει σηκωθεί κύμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

«Δεν το κρύβουμε ότι δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό των μέτρων, στο ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε διαδηλώσεις. Ευτυχώς, όμως, όλα έχουν κυλήσει ομαλά» επισήμανε με ανακούφιση στην «Π» αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

Βάρος, όπως είναι ευνόητο, έχει δοθεί στη φύλαξη του Ισραήλ. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι οι μυστικοί αστυνομικοί και πράκτορες της ισραηλινής αποστολής είναι οι μόνοι που οπλοφορούν, όταν βρίσκονται στο «Τόφαλος» ή συνοδεύουν τους αθλητές στις βόλτες τους.

Χθες, οι εθνικές ομάδες του Muaythai είχαν ρεπό και με 13 πούλμαν και μίνι μπας 500 και πλέον αθλητές και συνοδοί επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία. Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα και αύριο, ενώ η Τρίτη είναι η μέρα της αναχώρησης όλων των εθνικών ομάδων.