«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» στα Καλάβρυτα

Στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024, στα Καλάβρυτα, θα εμφανιστούν  σπουδαία ονόματα, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ηρώ Σαΐα, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Πολιτιστικό

Με μετακλήσεις δημιουργών με παγκόσμια απήχηση και αναγνώριση, προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Καλαβρύτων.

Το πρόγραμμα λαμπρύνουν σπουδαία ονόματα, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ηρώ Σαΐα, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Βασίλης Λέκκας (στην Ψωφίδα), ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης (στην Κλειτορία).

Θα υπάρξουν λαϊκές βραδιές και πάρτι νεολαίας, αφιερώματα στη ρεμπέτικη και στη δημοτική μουσική, φεστιβάλ κινηματογράφου και αθλητικό τουρνουά (Δάφνη), βραδιά Πανσέληνου (με τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου), παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πολλά άλλα.

Οπως σημειώνει, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος «πρόκειται για μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα μετατρέψει τον Δήμο Καλαβρύτων πρώτο προορισμό. Προορισμό ιστορικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό, τουριστικό αλλά και πολιτιστικός, με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Με αναφορά στη μουσική, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στον χορό, στο θέατρο Σκιών και στις μαριονέτες, στην εικαστική τέχνη και στον Αθλητισμό».