Πάτρα: Ποιος φταίει για το «καμίνι» του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού;

Χωρίς κλιματισμό το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, ελέω ενεργειακής αναβάθμισης. Στον Εισαγγελέα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Πάτρα

Δεν ήταν διαφωτιστική η χθεσινή ανάρτηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Ενημέρωσαν μόνο ότι επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα και κατήγγειλαν ότι εργάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, στην Πάτρα χωρίς να λειτουργούν κλιματιστικά και μοιραία ότι οι συνθήκες εργασίας είναι αδιανόητες. Πρόκειται περί ασαφούς, αν μη τι άλλο, ενημέρωσης. Το όλο ζήτημα έχει σχέση με τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που ξεκίνησαν πέρυσι και το φετινό καλοκαίρι είναι το δεύτερο που οι αξιωματικοί και οι ένστολοι «ψήνονται» από τη ζέστη, αφού τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η σκοπιμότητα παραμένει αδιευκρίνιστη. Λογικά, πάντως, δύο τινά «στέκουν» ως σενάρια. Είτε ότι ο εργολάβος έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να παραδώσει το έργο, είτε δεν υπήρχε το απαιτούμενο κονδύλι για την ολοκλήρωσή του. Ο,τι και αν συμβαίνει, ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν εργάζονται… ζώα στην «υψικάμινο».

Χθες, αστυνομικές πηγές διατύπωσαν στην «Πελοπόννησο» την εξής απορία: Είναι τυχαίο ότι τα έργα σταμάτησαν ξαφνικά πριν 8 μήνες και δη μόλις διαπιστώθηκε το εύρος της καταστροφής από πλημμύρες στη Θεσσαλία; (Προφανής ο υπαινιγμός. Διοχετεύτηκαν κονδύλια στον κάμπο).

Με αυτά και με τ’ άλλα, η ουσία εν τέλει είναι ότι και δεύτερο καλοκαίρι οι Αστυνομικοί στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ τελούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Μια ψευτοπαρηγοριά, βέβαια, είναι ότι προ 20ημέρου ο εργολάβος εγκαταστάθηκε πάλι και άρχισαν οι εργασίες, με τη διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Τον φετινό, εκτός απροόπτου!