Ελβετία: 2 νεκροί από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε υπόγειο πάρκινγκ

Η φωτιά επεκτάθηκε σε έναν όροφο κτιρίου που έχει οικοδομηθεί πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ.

Ελβετία - έκρηξη

Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από εκρήξεις και πυρκαγιά που σημειώθηκαν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Νουσμπάουμεν, στη βόρεια Ελβετία, ανέφερε η αστυνομία με σημερινή ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για ένα δυστύχημα, οι ακριβείς συνθήκες του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστές, εξήγησε ο Ντάνιελ Βέχτερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού του Άαργκαου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS. Τα σενάρια της εγκληματικής ενέργειας ή μιας επίθεσης έχουν αποκλεισθεί.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) χθες, Πέμπτη, και οι δύο νεκροί βρέθηκαν μέσα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτής της μικρής πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Ζυρίχης. Οι ένδεκα τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με το protothema, οι υλικές ζημιές είναι σημαντικές, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε σε έναν όροφο κτιρίου που έχει οικοδομηθεί πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι υπηρεσίες διάσωσης χρειάσθηκε να προχωρήσουν στην απομάκρυνση περίπου εκατό ανθρώπων.

Η αστυνομία αναγκάσθηκε να επιβάλει την άμεση προσγείωση όλων των drones που βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή για να μην ενοχλούν τα τρία ελικότερα που συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός, στις 11.30 οι ανακοινώσεις, επιβεβαίωση του peloponnisos fm 104.1

Καιρός: Επιτέλους δροσιά από σήμερα 14/06, η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Δολοφονία 11χρονης – Ηλεία: Απολογία εκτός Δικαστηρίων για τον 37χρονο, μαζικό «ΟΧΙ» δικηγόρων προς υπεράσπισή του

Ηλεία: Την γρονθοκόπησε, την κλείδωσε και τη βίασε!

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις