Αναβλήθηκε για τις 28 Ιουνίου η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλλε

Στον δημοσιογράφο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο

δημοσιογράφο

Η δίκη του αυτοφώρου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, αναβλήθηκε για τις 28 Ιουνίου. Ωστόσο, παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλλουσες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται, ότι στον δημοσιογράφο του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο. Για μη αυτόφωρες πράξεις που αφορούν σε προγενέστερες πράξεις του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

Ο δημοσιογράφος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο και οι κατηγορία που του έχει απαγγελθεί αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου, οι οποίες τον καταγγέλλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος.

Τι σημαίνει αυτό

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξει βία εντός της οικογένειας, ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α.

Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια, με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης, τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλλονται σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Θα σε θάψω ζωντανή», απείλησε και την πρώην σύζυγό του
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ έστελνε απειλητικά μηνύματα στη σύντροφό του όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο «Είμαι κάτω από το σπίτι σου»