Δυτική Αχαΐα: Νερό από το φράγμα πίνουν πλέον τα Άνω Σουδενέικα και ο Άγιος Νικόλαος Κράλη

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Συνδέσαμε το νερό από το φράγμα στα Άνω Σουδενέικα και στον Άγιο Νικόλαο Κράλη μέσα σε 6 μήνες- Θα συνεχίσουμε στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες»

Αχαΐα

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αναφέρει:

Στην αποκατάσταση ενός προβλήματος ζωτικής σημασίας, προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Σουδενεΐκων και Αγίου Ιωάννη Κράλη, μετά από 13 χρόνια ταλαιπωρίας για τους κατοίκους, συνδέοντας τον αγωγό ύδρευσης  με το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Παρότι, από το 2011 στον π. Δήμο Ωλενίας υπάρχει δίκτυο υδροδότησης από το Φράγμα Πείρου  – Παραπείρου, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί όλες οι δεξαμενές υδροδότησης των Κοινοτήτων, μεταξύ αυτών, των Άνω Σουδενεΐκων και Αγίου Νικολάου Κράλη, με συνέπεια, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, να μένουν χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. «Στοίχημα για τη δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας και τη ΔΕΥΑ Δυμαίων αποτελεί η επάρκεια του νερού. Έχω θέσει ως βασική προτεραιότητα, εγώ και οι συνεργάτες μου, τη δημιουργία υποδομών μεγάλων έργων τα οποία αφήνουν, ουσιαστικό, αποτύπωμα στη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Το ίδιο κάναμε από το  1999  σχεδιάζοντας το δίκτυο ύδρευσης με προοπτική την ένταξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του π. Δήμου Ωλενίας προκειμένου να συνδεθεί η ύδρευση από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου και οι κάτοικοι να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα για όλο το Δήμο Δυτικής Αχαΐας», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την απαρχή και διατήρηση της ζωής στον κόσμο. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας θα συνεχίσουμε και στις υπόλοιπες Κοινότητες έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα ύδρευσης σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα σε κάθε περιοχή του Δήμου μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Παρότι η ΔΕΥΑ βρίσκεται σε  οριακά σημεία λειτουργίας με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης, προχωράμε, βήμα- βήμα, στο να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα στην ύδρευση όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων. Αυτό κάναμε και σήμερα για τις Κοινότητες Άνω Σουδενεΐκων και Αγίου Νικολάου Κράλη».

 

Διαβάστε επίσης:

Γίνεται πάλι στρατιωτικό το 409 Νοσοκομείο! Τι σκέφτεται για την επόμενη μέρα ο Νίκος Δένδιας

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν δέχτηκε την παραίτηση του Γκαμπριέλ Ατάλ

Aνησυχία για τις αντικειμενικές: Κίνδυνος να εκτοξευθεί ο ΕΝΦΙΑ

Ηλεία: Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Κάτω Σαμικό, τι εξετάζει η αστυνομία

Σοκ στην Πάτρα: Απαγχονισμένος άνδρας στην πλατεία Παντοκράτορος